• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
ABD Askeri, 17 Sivili Katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AFGANİSTAN - Kandahar eyaletinde bir ABD askeri Afgan sivillerin üzerine ateş açtı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 17`ye yükselirken onlarca sivilin de yaralandığı bildirildi.
 
Kandahar eyaletinin Pancwai bölgesinde meydana gelen olayda bir işgalci ABD askeri NATO üssü yakınında bulunan 3 eve girerek buradaki sivilleri taradı. Katliamda ölen siviller arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtildi.
 
Olaydan sonra açıklamada bulunan NATO sözcüsü Yüzbaşı Justin Brockhoff, bugün meydana gelen olayda bazı Afgan sivillerin yaralandığını; ancak kimsenin ölmediğini belirtmişti. Brockhoff`un açıklamasından kısa bir süre sonra sözkonusu saldırıda 17 sivilin vahşice katledildiği ortaya çıktı.
 
Bir NATO üssünde Kur`anı Kerimlerin yakılması üzerine ülkede gerginlik hala devam ederken sivillere yönelik bu saldırının ülkede gerilimi artıracağı belirtiliyor.
 
Katliamdan dolayı NATO üssü önünde toplanan binlerce Afgan şimdiden protesto gösterilerine başladı.
 
İşgalci ABD`ye karşı tepkilerin giderek arttığı Afganistan`da bir NATO üssünde Kur`anı kerim ve dini kitapların yakılması nedeniyle ülke genelinde protestolar yapılmış olaylar sırasında 30 Afgan yaşamını yitirmişti. 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir