• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yaz Kur`an kursları gençler, çocuklar ve aileler için önemlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de camilerin yanı sıra okul, kreş, etüt merkezleri, sosyal tesislerinde "Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla açılan yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler için kapanış programı düzenlendi.

Şahinbey İlçe Müftülüğü ile Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerimi öğrenen 6 bin 537 öğrenci için düzenlenen programda, bir milleti ayakta tutan unsurun gençlik ve ahlak olduğuna dikkat çekildi.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kurs öğrencilerden oluşan semazen ekibinin gösterimiyle devam den programın açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve Öğreteninizdir" hadisini hatırlattı.

Kur'an kurslarının gençler, çocuklar ve aileler için çok önemli olduğunu söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, "Yaz Kur'an-ı Kerim kurslarımız gençlerimiz, çocuklarımız ve ailelerimiz için yaz aylarını bir boşa harcanan zaman sürecinden çıkarıp, bir anlam ve değer katarak, dinimizi öğrenmek için çok önemli bir projedir. Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin yanı sıra hayatlarında uygulamanın da heyecanını yaşıyorlar. İnşallah gelecek yaz da kaldıkları yerden yine kurslarımızla yollarına devam edecekler." dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da, gençlerin bir ülkenin geleceğinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Bir Milleti ayakta tutan gençlik ve ahlaktır. Bu iki unsurlardan birisi zayıf olursa devlet ve millet ayakta duramaz. Yaz Kur'an-ı Kerim kurslarında bu milletin evlatlarına yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye çalıştık. Gayemiz ideal bir gençlik ve ahlaklı bir nesil yetiştirmektir. İşte bu gün Kur'an-ı Kerim sertifikası alan gençlerde bu vasıfları üzerinde taşıyan gençlerdir. Ben bu gençlerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci de yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklara, ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Halk Eğitim Müdürü Salih Erdemci, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program sonunda öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve Hz Muhammed'in hayatını anlatan kitap hediye edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir