• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Muş`ta "İş Sağlığı ve Güvenliği" konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vangölü Elektrik Dağıtım A. Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü, personellerine yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)" konferansı düzenledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansta VEDAŞ İl Müdürü Eşref Şentürk bir konuşma yaptı.

Elektrik şebekelerinde görev yapan elektrik dağıtım sektörü çalışanları için iş sağlığı ve güvenliği kurallarının en önemli gündem maddesi olduğunu belirten Şentürk, elektrik üzerinden mesai yapmanın bazı riskleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Şentürk, "Elektrik çarpılmaları, yüksekten düşme gibi risklerden çalışanlarımızı koruyabilmek adına İş Sağlığı ve Güvenliği konferansımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Konferansın ana teması, çalışanlarımızda iş sağlığı ve güvenliği konusunda maksimum düzeyde farkındalık oluşturularak sıfır iş kazası hedefinin yakalanması, yani kazasız bir çalışma hayatının sağlanmasıdır. Ayrıca ilgili elemanlarımızca da sıfır iş kazası hedefi için denetimlerimiz aralıksız sürdürülmektedir." dedi.

Konferansta elde edilen kazanımların kalıcı olması halinde bu tür çalışmaların devam edeceğini dile getiren Şentürk, "Arıza bakım ve onarım birimi çalışanlarının tamamının katılım sağladığı İş Sağlığı ve Güvenliği konferansımızda sahnelenen oyun, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunda arıza bakım ve onarım ekiplerince yazılan, yönetilen ve oynanan ilk tiyatro gösterisi olması nedeniyle de ayrıca bir önem arz etmektedir. Tiyatro sahnesinde sahada yaşanan olayların canlandırılması, oyuncuların da yine ekip çalışanı olması İSG kurallarının çalışan nezdinde içselleştirilmesi açısından çok olumlu sonuçlarının olduğu şirketimizce değerlendirilmektedir. Sonuç olarak; iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorumluluk en alt kademeden en üst kademeye kadar tüm çalışanların sürece etkin katılımı ve katkıda bulunması ile mümkün olacaktır. Bu bağlamda İSG konferansımızda elde edilen kazanımların kalıcı davranış haline dönüştürülmesi için sonraki süreçlerde de çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Konferans, yapılan konuşmanın ardından personeller tarafından hazırlanan tiyatro gösterimiyle son buldu.

Konferansa; VEDAŞ İl Müdürü Şentürk'ün yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Veysi As ve kurum personelleri de katıldı. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir