• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Kontrolden çıkan taksi gecekonduya girdi: 6 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kontrolden çıkan ticari taksinin Suriyelilerin kaldığı gecekonduya girmesi sonucu 5'i çocuk 6 kişi yaralandı. Yaralı çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaza, sabah saatlerinde İnönü Mahallesi Yeşilırmak Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Bekir İ. yönetimindeki 27 T 1120 plakalı ticari taksi, caddede dönüş alırken yoldan çıkarak Suriyelilerin ikamet ettiği gecekondunun duvarına çarparak içeri girdi.

Evde uyuyan Cemil Muhammed Akkan ile çocukları Emir (6), Münir (3), Merve (5) ve Vael (2) ile Zekeriya Ahmed (5) üzerine duvar yıkılması sonucu yaralandı.

Duvarın ve taksinin altında sıkışan yaralılar, çevredekilerin yardımıyla sıkıştıkları yerden çıkarılarak Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüler.

Yaralanan çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kazanın ardından sürücü Bekir İ. gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kazanın görgü tanıkları, yaptıkları açıklamada, ailenin yaklaşık 3 yıl önce Suriye'deki iç savaş nedeniyle Gaziantep'e geldiğini ve maddi imkanları olmadığı için kiraladıkları gecekonduda yaşam mücadelesi verdiğini söylediler.

Mahalle sakinlerinden Cahit Kabakoğlu, "Kaza sabah saat 07.30 gibi oldu. Araba süratliydi. Her halde freni patlamıştı. Şoför, arabanın freninin patladığını söylemişti. Direkt buraya girmişti. 4 yaralı çocuk vardı. Hepsi arabanın altında kalmıştı. Birinin ayağı kırılmıştı, bayağı zarar görmüştü. Çocukların hepsini komşuların yardımı ile çıkardık. Ailenin hepsi burada kalıyordu. 7-8 kişi kalıyorlar. Ben geldiğimde araba evin içerisine girmişti. İçeri girdiğimde çocukların hepsi arabanın altında kalmıştı. Gördüğünüz gibi ev yıkıldı. Yani olacak gibi değil. Bayağı hasar oluştu. Zaten ailenin maddi durumu olmadığı için burada kalıyorlardı. Suriye'den kaçıp geldiler. Burada da kaza onları buldu." dedi.

Mahalle esnafından Sinan Karakurt ise kazanın meydana geldiği mahallede herhangi bir trafik levhası ve ışığı olmadığını, sürekli mahallelerinde kazaların yaşandığını ve defalarca yetkililere sorunlarını ilettiklerini ancak bir çözüm bulunmadığını belirtti.

Karakurt, "Ben bu mahallede bakkal esnafıyım. Araba bence frene basma fırsatı bile bulamadı. Direkt evin içerisine girdi. Ortalık toz, duman oldu. Çocuklar yaralandı, aile de perişan oldu. Bunun en büyük sebebi de daha önce bizim yaptığımız uyarılara rağmen büyükşehir belediyesinin mahallemizi dikkate almaması, yine buraya 2 tane engebe yapılmaması. Bunlar burada kazalara neden oluyor. Muhtarımız gereken girişimleri yaptı ama bir sonuç elde edemedik. Bu caddede trafik çok yoğun ve hiçbir trafik levhası veya ışık yok. Hepimizin çocuğu buradan okula gidip geliyor." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir