• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Şanlıurfa`da Hz. İbrahim`i anlama etkinliğine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, her yıl düzenlediği Hz. İbrahim'i anlama etkinliği kapsamında bu yılki hazırlıklarını sürdürürken, vatandaşları etkinliğe katılmaya davet etti.

Kur'an-ı Kerim'de birçok defa bahsi geçen ulul azm peygamberlerden olan Hz. İbrahim'in daha iyi anlaşılabilmesi için Türkiye'nin çeşitli illerinde etkinlikler düzenleniyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. İbrahim'i anlama etkinliği düzenleyecek.

25 Ağustos Cuma günü saat 20.00'de Urfa City AVM Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenecek konferansa bütün kent halkı davet edildi.

Düzenleyecekleri etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Hz. İbrahim'in tanınması ve onun yolundan gidilmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik için hazırlıklarının devam ettiğini belirten Göven, "Urfa'mızın peygamberler şehri olmasının sebebi, iki peygamberin isminin geçmesinden ve burada yaşamasından dolayıdır. Onlardan birisi ceddül enbiya olan Hz. İbrahim, diğeri de sabır numunesi olan Hz. Eyyüp'tür. Bizler Hz. İbrahim'i anma ve anlama etkinliğini düzenlemek üzere hazırlığımızı yapıyoruz. Ceddül enbiya olan Hz. İbrahim'i tanımamız, bilmemiz ve onun yolunu takip etmemiz lazım ki bugün şirke bulaşmış olan toplumdan insanlarımızı kurtarabilelim, insanlarımızı bir olan Allah'a yöneltebilelim. Gençlerimizi bu yöne yöneltebilelim." dedi.

Hz. İbrahim'in peygamberlerin atası olduğunu dile getiren Göven, "Hz. İbrahim'i anlamalıyız. Anlamalıyız ki onun yolunu takip edebilelim. Peygamber Efendimizin tebliğ davasını onun adıyla yükseltebilelim. Hz. İbrahim peygamberlerin atasıdır. Peygamberlerin atası olan Hz. İbrahim şehrimizde anılıyor. Şehrimizde yaşamış, şehrimizde geçmiş, Nemrut ile mücadele etmiş ve mücadelesinin sonunda ateşe bile atılmıştır. Onun için bizler de Urfalılar olarak, peygamberlerin atası olan Hz. İbrahim'i unutmayacağız ve unutturmayacağız, onun davasına sahip çıkacağız. Davasını da tanıtacağız ki insanlığımız ve gençlerimiz yine kurtuluşa ersin, bu sapkın fikirlerden uzak dursunlar." şeklinde konuştu.

Son olarak Göven, bütün Şanlıurfa halkını düzenleyecekleri etkinliğe davet etti. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir