• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Abbas Gazzye`ye Yine Engel Çıkarttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN -Siyonist işgal güçlerinin Cuma gününden bu yana Gazze Şeridi`ne yönelik düzenlediği saldırılarda 17 kişinin hayatını kaybetmesi ve 30`dan fazla kişinin yaralanmasına rağmen, Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı güvenlik güçlerinin Batı Yaka`da Gazze`ye destek gösterilerine izin vermediği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin haberine göre, Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı güvenlik güçleri El-Halil kentinde Bâb Ez-Zaviye ve Ra`s El-Cura bölgeleriyle Selam ve Ayn Sara caddelerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı ve Filistin Politeknik Üniversitesi önünde kontrol noktası oluşturdu.

Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı güvenlik güçlerinin El-Halil`e bağlı köylerde de güvenlik tedbirlerini sıkılaştırdığı Yatta ve Es-Sumuu beldelerinde devriyelerin caddelerde ve camilerin yakınlarında dolaştığı bildirildi.

Dora ve Ez-Zahiriyye beldelerinde de devriye gezen Filistin Özerk Yönetimi güçlerinin İzna beldesinde ise Saad bin Ebi Vakkas Camii yakınlarında kontrol noktası kurduğu ifade edildi.

İki Filistinli Daha Bugün Katledildi
Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi`ne yönelik saldırıları devam ediyor. Bu sabah erken saatlerde Gazze`nin çeşitli bölgelerine düzenlenen bir dizi saldırıda bir çocuk ve bir direnişçi hayatını kaybederken dört Filistinli de yaralandı.

Gazze`deki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi`nden verilen bilgiye göre, "2 yaşındaki Eyyüb Amir Aseliyye, Siyonist keşif uçaklarının Gazze Şeridi`nin kuzeyindeki Cibaliya`nın doğusuna düzenledikleri saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda bir Filistinli vatandaşın da yaralandığı bildirildi.

Sabah erken saatlerde işgal güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi`ne düzenledikleri saldırıda da bir direnişçi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Bu şekilde Siyonist işgal güçlerinin Cuma günü ikindi saatlerinden itibaren Gazze Şeridi`ne yönelik düzenledikleri saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17`ye ulaşırken yaralıların sayısı da 30`u aştı.
Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Ahmed Diyb Salim`in vücudu parçalara ayrıldı. Sağlık ekiplerinin cesedi üç saat süren bir çalışmanın ardından saldırıya uğrayan yerden çıkarabildiği ve yaralanan diğer iki kişinin ise yaralarının orta derecede olduğu kaydedildi.

En-Nasır Salahudddin Tugayları, Ahmed Diyb Salim`in kendi birliklerine bağlı mücahitlerden olduğunu bildirerek, Ez-Zeytun mahallesinin doğusunda bir grup mücahidi hedef alan füzeyle katledildiğini duyurdu.

Katledilen Ahmed Diyb Salim`in yeni evli olduğu ve Perşembe gün Gazze`de yapılan toplu düğünle dünya evine girdiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir