• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
Organik ürünlere rağbet çiftçinin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ın vazgeçilmez yaz lezzetleri arasında yer alan kavun, acur, domates ve incirler tezgahlardaki yerini alırken halkın bu lezzetlere rağbet etmesi çiftçinin yüzünü güldürdü.

Midyat'ın merkez ile kırsal mahalle ve köylerinde yetişen sofraların vazgeçilmez yaz lezzetleri arasında yer alan meşhur Midyat kavunu ile acuru (petix-tırozi), organik tarla ürünü domates, incir ve üzüm gibi yerli ürünlere halkın yoğun rağbet etmesi çarşı pazarı hareketlendirirken, özellikle çiftçilerin ve köylünün yüzünü güldürüyor. Çarşı pazarda adeta yerli ürün bereketi yaşanıyor.

Her sabah köylerden traktör ve benzeri araçlarla ilçe merkezine taşınan ürünler yol kenarlarında, dükkân önünde, manav tezgâhlarında ve pazarlarda satışa sunuluyor.

Kavun ve acur satıcısı Abdurrahim Sağlam, "Acurlarımız tüm bölge ve ülkelere ihraç ediliyor. Bu sene güzel yağmur yağdı. Çok şükür güzel verim aldık. Acurların turşusu çok güzeldir. Fiyatlar bir buçuk ile 3 TL arası değişiyor." dedi.

Öte yanda, Midyat'a has acur turşusu ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlamasının yanında, Türkiye dışına da özelikle Avrupa'da yaşayan bölge vatandaşlarına paketlenip gönderiliyor. (Süleyman Tunç-İLKHA) 





































Bu haberler de ilginizi çekebilir