• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Batman Köy-Der`den "Ahiret Bilinci" programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları ile ismini duyuran Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda 'Ahiret Bilinci Cennet ve Cehennem' konulu etkinlik düzenlendi.

Kutlu Doğum etkinlikleriyle köylerde halka peygamber sevgisi aşılayan Köy-Der, bu kez köylerde "Ahiret Bilinci" kapsamında düzenledikleri etkinliklerle çalışmalarını sürdürüyor. 

Beşiri'ye bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyünde gerçekleştirilen etkinlik, köylülerin yoğun katılımıyla yatsı namazından sonra yapıldı. Sunuculuğunu Mehmet Ali Şimşek'in yaptığı etkinlik, köy imamı Molla Yakup Yetiş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından köy imamı Molla Yakup Yetiş'in açılış konuşması ve daha sonra 'Ahiret Bilinci' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program Şefkat Eli Tiyatro Grubu tarafından 'Küçük Ölüm (mevti sağir)' isimli tiyatro sahnelendi. Tiyatro sonrası Köy-Der Başkanı Murat Güneş tarafından 'Ahiret Bilinci Cennet ve Cehennem' konulu bir konuşma yapıldı.

Mikrofonu alan Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Vedat Yavuz ile Ömer Güneş ahireti konu alan ilahiler seslendirdi. Seslendirilen ilahiler ardından Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz'in yaptığı dua ile program son buldu.

"Tiyatrolu ve skeçli programları daha fazla yapmayı düşünüyoruz"

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Köy-Der Başkanı Murat Güneş, "Batman Köy-Der olarak her yıl köylerde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyorduk. Bu sene yönetim kurulu olarak özellikle halkımızın arasında unutulmaya yüz tutmuş ahiret bilincini canlandırmak için köylerde ahiret bilinciyle ilgili bir dizi program düzenlemeye karar verdik. Ayrancı köyde etkinliklerimizin startını verdik. İnşallah Batman'a yakın köylerde bu sene en az 6 köyde bu programı yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Programlarının özellikle halkın faydasına olduğunu belirten Güneş, "Kendi ahiretini unutan insan potansiyel bir günahkâr ve suçlu olarak ortaya çıkıyor. Bizde halkın arasındaki bu suçluluğu azaltmak, halkımızın daha huzurlu, refah ve rahat yaşaması için ahiret bilincini insanlar arasında canlandırdığımız zaman bu bilinç insanın ruhuna tesir ederek halkımızı daha müreffeh bir hale getirecek bir ortamı ortaya çıkaracağına inandık. Bundan dolayı da ahiret bilincini canlandırmak, ahiret duygusunu insanlarda canlı tutmak için böyle bir program yapmaya karar verdik. İnşallah bu programın faydasını halkımız göreceğini düşünüyoruz. İnşallah gelecek senelerde buna benzer tiyatrolu ve skeçli programları daha fazla köylerde yapmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir