• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Zorluoğlu, Van'daki ilk muhtarlar toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tuşba Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, muhtarların mahalleleri ile ilgili sorunlarını ilk ağızdan dinleyen Vali Zorluoğlu, sorun, talep ve önerileri de tek tek not alarak, toplantıya katılan kurum müdürleri ve diğer yetkililere gerekli talimatları verdi.

Muhtarlarla toplantılara ilk olarak Tuşba ilçesinden başladığını belirten Vali Zorluoğlu, 2017 sonuna kadar tüm ilçelerdeki muhtarlarla bir araya gelmeyi planladıklarını ifade etti.

Muhtarların valinin, kaymakamın, belediye başkanının mahallelerdeki temsilcileri olduğunu söyleyen Zorluoğlu, "Vatandaşlarımızla devlet ve belediye arasında bir köprü vazifesi ifa ediyorsunuz. Kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi için sizlerin fikirlerinin mutlaka alınması lazım. Eksik hizmetlerin belirlenmesi ve hizmetlerin sunulmasında öncelik sırasının tespit edilmesinde, muhtarlarımız bizlerin en öncelikli başvuracağı kişilerdir. Bu toplantıları bu amaçla yapıyoruz. Bu ve devam edecek diğer toplantılarımızda, mahallelerinizde var olan sorunları sizlerden dinleyeceğiz. İmkânlarımız ölçüsünde gerek merkezi idareden gerek yerel idarelerin imkânları dâhilinde sorunları Allah'ın izniyle tek tek çözeceğiz." diye konuştu.

Muhtarlardan, sorunlarını sadece toplantılarda değil, kurumlara giderek de anlatmalarını isteyen Vali Zorluoğlu, kamu kurum müdürleri ve kaymakamlara ise muhtarların randevu taleplerini geciktirmemeleri talimatını verdi.

"İlimizin modern bir katı atık tesisi yok"

Van'ın çok acil şekilde yeni arıtma tesisine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Zorluoğlu, "Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. VASKİ Genel Müdürlüğü olarak, İller Bankası üzerinden gereken kaynağı temin ettik. Kısa süre içinde yeni arıtma tesisimizin de ihalesini yapacağız. Birkaç sene içinde de hizmete girecek. Van Gölü'nün kirlenmesi bu vesileyle engellenmiş olacak. İlimizin modern bir katı atık tesisi yok. Mevcut katı atıkların toplandığı yer, düzensiz bir depolama alanından ibaret. Etrafına da ciddi kötü kokular salan, ilimize yakışmayan bir katı atık tesisi. Bu alanda çalışmalarımızın son aşamasındayız. Çok kısa bir süre içerisinde mevcut alanın iyileştirmesi yapılacak ve oradan enerji elde edebilecek şekilde yeni bir tesisin kurulmasıyla ilgili ihalemizi yapıyoruz. Van'ın katı atık sorununu da bu şekilde çözmüş olacağız." şeklinde konuştu.

Kentteki yeşil alan ve park eksikliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, "Şehir merkezinde, Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde büyük parklar, vatandaşlarımızın spor, oyun ve dinlenme alanı olarak kullanabileceği yeşil alan ve park eksikliği var. Maalesef Van 'da büyük meydanlar ve parkların sayısı yok denecek kadar az. Büyükşehir belediyesi olarak bu alanları tespit ettik. Bu alanlar üzerinde ciddiyetle çalışıyoruz. İnşallah ilimizde yeni yeşil alanlar ve parklar için önümüzdeki yıl çalışma başlatacağız. Bu yıl tespit ve planlama dönemi. Önümüzdeki inşaat sezonu itibariyle bunları süratle ihale edip önümüzdeki yıl tamamlanacak şekilde faaliyete geçireceğiz." dedi.

Muhtarlarla yapılan istişarelerden çıkan sonuçlardan da anlaşıldığı üzere mahallelerin yol sorununun büyük önem taşıdığını belirten Zorluoğlu, "İnşallah gerek Büyükşehir Belediyesi olarak gerek ilçe belediyeleri olarak bu şehrin, mahallelerin yol meselesini çözeceğiz. Bu konuda müsterih olun. Göreceksiniz önümüzdeki yıl bitmeden bu şehrin, Tuşba'nın, İpekyolu'nun, Edremit'in mahalle yolu sorunları çözülmüş olacak. Bu konuda İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak sizlere söz veriyorum." ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu, son olarak şunları söyledi. "Bu çalışmalarla Van şehrinin trafik sıkıntısını büyük oranda çözmüş olacağız. İlin gündemindeki hafif raylı sistem için de belediye bünyesinde fizibilite çalışması yapılıyor. 2 ay içerisinde bu çalışma tamamlanacak. Tamamlandığında ortaya çıkan sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Toplantıya, mahalle muhtarlarının yanı sıra Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve kamu yatırımı bulunan kurum müdürleri ile diğer yetkililer katıldı. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir