• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
"Malazgirt olmasaydı Çanakkale de olmazdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıldönümü etkinliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 'Eğer Malazgirt olmasaydı Çanakkale de olmazdı.' dedi.  

Malazgirt ilçesinde kutlamanın yapılacağı alanda hazırlıklar devam ederken Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 26 ağustos Malazgirt Zaferinin 946'ıncı yıl dönümü kutlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Malazgirt'in Anadolu'nun yurt edinilmesi ve İslam medeniyetinin gelişmesi açışınsan büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Asya, "Malazgirt, Anadolu'nun vatan edinilmesi noktasında, İslam medeniyetinin inkişaf ettiği bir merkez bir meydan olarak biliniyor. Dolayısıyla burası herkes için çok önemlidir. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Acemiyle herkes için çok önemli bir zaferdir, bir destandır. Dolayısıyla bu sene 26 Ağustos 2017'de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile gerçekleştirilecek etkinlikler çok daha önemlidir. Süreç itibariyle de çok önemlidir. Çünkü 1071'de Sultan Alparslan bu meydana geldiğinde hiçbir şekilde bir etnik unsura dayalı bir hareket olmadı. Türküyle Kürdüyle, Arabayla, Acemiyle bütün unsurlarla Romen Diyojen'e karşı bir zafer elde edilmiştir. Bu zafer sonucunda İslam Medeniyetinin Anadolu'ya, Balkanlar'a, Kafkaslara ve bütün gönül coğrafyamıza yayılmasına sebep olan bir zaferdir. Bizler o gün Malazgirt'teyiz ve bütün halkımızı o gün Malazgirt'e davet ediyoruz." dedi.

"Geçmişimizin üzerine geleceğimizi inşa etmeliyiz"

"Eğer Malazgirt olmasaydı Çanakkale de olmazdı." diyen Asya, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer Malazgirt olmasaydı Kurtuluş Savaşı da olmazdı. Çünkü Malazgirt'te bir kapı açıldı ve o kapı bin yıllık geçmişte devlet geleneğinin yaşatmak üzere bir başlangıç oldu. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızın Çanakkale Zaferi etkinlikleri gibi Malazgirt etkinliklerinin de kullanılması talimatı çok ama çok önemlidir. Dolayısıyla bizim geçmiş medeniyet kodlarımızın üzerinde geleceğimizi inşa etme noktasında çocuklarımıza Malazgirt'in tarihini ve önemini anlatma zorunluluğumuz vardır. Bu anlamda geçmişimizin üzerine geleceğimizi inşa etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Asya, son olarak kutlamalar için hazırlıkların devam ettiğini söyledi. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir