• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
"Önce iyi bir insan olmak şart"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarılı olan öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Öğrencilerle ve GASMEK'te eğitim alan kursiyerlerle öğle yemeğinde bir araya geldiği programda konuşan Şahin, annesi Perihan Kıymık'ın kendisini okutmak için Gaziantep işi nakış işlediğini anlatırken gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

Şahin, "Eğitimde, sağlıkta, adalette önce insan dedik. O güzel çatının her birini ilmek ilmek dokuduk. Bütçemizin yüzde 10'unu eğitim kurslarına ayırdık. Belediye olarak yol, park ve konut yaparak şehri güzelleştirmek durumundayız ama belediyenin en önemli görevlerinden biri ise yaşama dokunmaktır. Fırsatı eşit şekilde ulaşamayanlara dokunmaktır. Dershaneleri kullanarak nasıl hain bir terör örgütüne dönüştüğünü 15 Temmuz bizlere gösterdi. Bir FETÖ gerçeğiyle karşı karşıyayız, kutsallarımızı kullanarak evlatlarımızı ailelerinden çaldılar. Bizim böyle bir sonuca karşı yeni modeller geliştirmemiz gerekiyordu, bunun için çok çalıştık. Belediyenin eğitim alanındaki birimini biz FETÖ'den kurtardık çünkü sistemin içerisine girmişlerdi, sosyal alanda çok etkililerdi, bu model üzerinde çalıştık ve başardık." dedi.

Son olarak Şahin, "İyi bir tıpçı, iyi mühendis, iyi bir iktisatçı olmak önemli ama önce iyi bir insan olmak şart. Merhamet, şefkat, vefa gibi duyguları kaybettiğimiz zaman geriye hiçbir şey kalmaz. Oysa biz etten, kemikten yaratılmış bir insanız, gençlerimize değerler eğitimini vermeliyiz. Herkese yetecek bir dünya var. 'Dünyada o kadar kan ve gözyaşı neden dökülüyor?' sorusunun cevabı adaletli ve iyi yönetici eksikliğidir. Toplumu iyileştirmek adına çok önemli işlerin olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir