• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Bölgede avlanma 26 Ağustos`ta başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 av döneminde avlanma, bölgede 26 Ağustos'tan itibaren başlayacak.

Açıklamada, "2017-2018 av döneminde avlanma; bölgemizde 26 Ağustos 2017 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan ve yaban domuzu avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarda çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde (idari tatiller dahil) avlanma yapılabilecektir." denildi.

Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleriyle ilgili açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kuşlar için; 10 bıldırcın, 5 üveyik, 3 karatavuk, 5 çulluk, 4 sakarmeke, 4 tahtalı, 3'er sakarca, bir suçulluğu (bekasin), kınalı, toplamda 2 kum keklik, 2 çil keklik, (bu av sezonunda sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Iğdır, Kars, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Malatya, Erzincan, Erzurum, Van, Kayseri, Aksaray, Tunceli, Giresun, Yozgat, Bayburt ve Tokat illerinde avlanacaktır), yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka ve çıkrıkçın toplamda 6. Memeliler için bir yabani tavşan, 2 adatavşanı, 5 yaban domuzu, 2 tilki olarak belirlenmiştir."

Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için avcı başına günlük belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamayacak. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcıların beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık 2 gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına 2 günlük limiti bulundurabilecek.

Yaralı bulunan av ve yaban hayvanlarının, Orman ve Su İşleri Bakanlığının en yakın birimlerine veya emniyete bildirilmeleri gerekiyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir