• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Batman Milli Emlak Müdürlüğünden açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da yaşanan arazi sorunlarıyla ilgili, "Arazileri başkaları adına geçirildi" iddiası başlıklı haber sonrası Batman Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Batman merkeze bağlı Karayün (Koxikâ) köyü sakinleri, dedelerinin işlettiğini iddia ettikleri ve yaklaşık 50 yıldan beri kullandıkları hazine arazilerinin kaydının başka kişilerin adına geçildiğini ileri sürmüş ve yaşanan bu durumun düzeltilmesini talep etmişlerdi.

Batı Raman bölgesinde kalan ekili tarlalarının Milli Emlak Müdürlüğünden başkalarının adına geçirildiğini öne süren köylüler, arazilerinin bazı akrabalarının adına nasıl geçtiği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylemişlerdi.

"Arazileri başkaları adına geçirildi" iddiası haberi üzerine açıklama yapan Milli Emlak Müdürlüğü, haberde köylülerin gündeme getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bahsi geçen köyde 09/08 2017 tarihinde idaremiz personelleri tarafından hazine taşınmazlarının mahalli tespit çalışmalarına başlanılmış, ancak sağlıklı bilgilere ulaşılamaması nedeniyle 10.08.2017 tarihinde tespit çalışmaları sonlandırılmıştır. Bu nedenle usulüne uygun olarak düzenlenerek kayıtlarımıza girmiş herhangi bir taşınmaz tespiti işlemi bulunmamaktadır. 2008 yılından bugüne kadar İdaremizce adı geçen köyde yapılması planlanan tespit çalışmaları köy sakinleri ve muhtarlığınca çelişkili bilgiler verilmesi veya tespit ekibimize yardımcı olunmaması, hatta sinkaflı sözler sarf edilmesi ve zımnen tehdit içerikli beyanlarda bulunulmak suretiyle engellenmiştir."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir