• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
ABD`YE MİNNETTARIZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUSTAFA KARAKAŞ / DOĞRUHABER

2014`te düzenlenen seçimlerde şaibeli bir şekilde Afganistan cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Eşref Gani Ahmadzai işgalin süreceğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump`a şükranlarını sundu.

ABD seçimleri döneminde Afganistan ve Irak`tan tamamen çekilip Suriye meselesi ile ilgilenmeyeceklerini ifade eden Trump söylediklerinin tam aksini yapmaya devam ederken en büyük desteği bölge diktatörleri ve ABD tarafından devlet yönetme koltuğuna oturtulan sözde liderlerden alıyor.

Virginia'daki Fort Myer askeri üssünde ABD`nin Yeni Afganistan stratejisini açıklayan Trump her zamanki algı operasyonunda bulundu: ”biz çekilirsek bölgeye DAEŞ yerleşir” şeklinde akıldan yoksun açıklama ile ABD`nin Afganistan`da kalmak zorunda olduğunu söyledi

Ne var ki ülkenin yeraltı yerüstü kaynaklarını talan eden Amerikan Emperyalizmi'nin varlığı Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmadzai`yi memnun etti.

"Bölgeyi terör tehdidinden kurtarmak için ortak mücadelemize desteğin bu teyidi nedeniyle ABD halkı ve Trump'a minnettarım"  sözlerini kullanan Eşref Gani ABD`ye olan sadakatini tekrar göstermiş oldu.

Amerika'daki üniversitede yıllarca öğretim elemanlığı yapmış, Dünya Bankası'nda çalışmış, ABD`nin küresel politika dergisi  Foreign Policy tarafından  2010 yılında "dünyanın 100 düşünürü" listesine eklenmiş; 2013 yılında  Prospect aylık İngiliz dergisi tarafından "dünyanın ikinci en etkili entelektüeli" ilan edilmiş Eşref Gani Ahmedzai`nin ABD`ye topraklarımızdan defol demesi elbette beklenmezdi. Sonuçta bunca yıl adamların ekmeğini yemiş.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir