• DOLAR 32.591
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2512.844
  • ...
Hena Şelebi, 3 Haftadır Açlık Grevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cenin`deki kadın dernekleri, Dünya Kadınlar Günü`nde esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılmasından sonra tekrar tutuklanan, tutuklandıktan sonra ise kendisine ve diğer Filistinli esirlere karşı yapılan uygulamalara direnerek 3 haftadır açlık grevi sürdüren Filistinli esir Hena Şelebi’nde bir açıklama yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yüzlerce Filistinli kadın, esir Şelebi’nin evine akın ederken, yapılan konuşmalarda Filistinli kadının iradesi ve işgale karşı direnişi işlendi. Katılımcılar açlık grevindeki Şelebi’nin yanında olduklarını, adil ve haklı taleplerini sonuna kadar desteklediklerini ifade ettiler.

Dayanışma için esirin evine gelen Filistinli kadınları selamlayan ve kendilerine teşekkür eden Şelebi’nin annesi, insan hakları savunucularından davasına duyarlı olmalarını ve yavaş yavaş yaklaştığı ölümden kızını kurtarmalarını istedi.

Şelebi’nin evinin önünde kurulan eylem çadırına ziyaretlerin akşama kadar sürdüğü ve dayanışmacıların esirlere destek verdiği ifade edildi.

Haksözhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir