• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
AÖL kaydı için başvurular başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) tarafından yapılan duyuruya göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem ilk kayıt başvuru işlemleri başladı.

15 Eylül'de sona erecek başvuru işlemleri, il ve ilçelerde bulunan halk eğitim merkezi müdürlüklerine yapılacak.

AÖL'ye ilk kayıt yaptıracak öğrenci adayı, her yıl belirlenen "ilk sınav bedelini" ödemek zorundadır. 2017 yılında bir dönem için ilk kayıt sınav bedeli 40 TL olarak belirlendi.

Duyuruda, "Öğrenci adayı, T. C. kimlik numarası beyan ederek T. C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli) 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Türkiye Halk Bankası ayrıca havale bedeli talep etmektedir.) İlk kayıt sınav bedelinin 10 TL'si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir." denildi.

İlk kayıt için sınav bedeli ödendiğinin sistem üzerinden görüldüğünün bildirildiği duyuruda, şu ifadelere yer verildi: "Sistemde görünmeyen ödemeler kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. İlk kayıt sınav bedelini iki şekilde yatırabilirsiniz. Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir. 1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarası mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur. 2- İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM'lerinden yatırılmaktadır. ATM'lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz." (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir