• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da 26 köyün sokağı parke taşıyla döşeniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, yaptığı açıklamada, bu sene köy sokaklarına 123 bin metrekare parke taşının döşeneceğini belirterek, şimdiye kadar 26 köyün sokağının parke taşıyla döşendiğini bildirdi.

Gercüş ilçesine bağlı Seki köyünde 5 bin metrekarelik alana parke taşları döşenmesi köy sakinlerini sevindirdi.

İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin yapımına başladığı köydeki sokaklar parke taşlarıyla güzelleşti. Parke taşıyla döşenen sokaklarda köylüler daha önce toz, çamur ve çukurlardan geçemediği yollardan şimdi rahat bir şekilde geçiyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, "Vatandaşımıza yaptığımız hizmetlerin yanında altyapısı biten köylerimizde parke taşı çalışması yapıyoruz. Bu hizmeti bütün köylerimize de sunmayı planlıyoruz. Altyapısı bittikçe köylerimizde bu kapsamda 123 bin metrekare parke taşı planladık. Parke taşı çalışmasıyla ilgili köylülerimizden çok olumlu geri dönüşler oluyor. Çok temiz bir ortama kavuşuyorlar. Çocukları daha sağlıklı bir ortamda büyüyor ve oyun oynuyor. Dolayısıyla biz de bu sene için 26 tane köyümüzde parke taşı çalışması yapıyoruz ve altyapısı biten köylerimizde devam edeceğiz. 75 tane projemiz var. Asfalt ve beton yol olarak da 235 kilometre yol planlamamız var. Beton köprü planlamamız, asma köprü planlamamız var." dedi.

Köylerinin parke taşlarıyla döşenmesinin sevincini yaşadıklarını söyleyen Seki köyünün muhtarı Şehmus Ertekin de "Bu parke taşlarının yapılması için müracaatta bulundum. Allah razı olsun, kaymakamımız dilekçemizi havale etti ve İl Özel İdaresi yapmaya karar verdi. Sokaklarımızda önceden çamurdan yürüyemiyorduk. Hayvan beslediğimiz için sokaklarımız hep çamur oluyordu. Şimdi ise rahatlığa, temizliğe kavuştuk. Şu anda parke taşı döşediler ve yol sıkıntımız kalmadı. Bizim de şehirler gibi sokaklarımız temiz ve güzel oldu." şeklinde konuştu.

Daha önce yürümekte bile zorlandıkları sokakların parke taşlarıyla yapılmasındaki memnuniyetlerini dile getiren köy sakinleri ise sokaklar temiz olacağından dolayı sevindiklerini ifade ettiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir