• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge genelinin çok bulutlu, bugün (Pazartesi)sabah saatlerinde doğusu ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Güney ve iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Pazartesi) İç Ege ve Muğla çevreleri ile İzmir ve Aydın'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, batısı ile iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Çorum, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinin ile zamanla kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale ve Konya çevrelerinin bugün (Pazartesi) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

Bursa: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 30

Çanakkale: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde kuzey ve doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğleden sonra doğu ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 32

Adana: Parçalı bulutlu, 34

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, bugün (Pazartesi) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek, 29

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29

Trabzon: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 29

Elazığ: Az bulutlu ve açık, 38

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 31

Malatya: Az bulutlu ve açık, 37

Adıyaman: Az bulutlu ve açık, 39

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 40

Denizlerde hava durumu

Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğleden sonra batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğleden sonra batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) akşam batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege: Parçalı bulutlu, güneyi yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, batısı ile İskenderun Körfezi yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir