• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Batman'da 'Namaz' ile tanıştırılan 3 bini aşkın çocuk için program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, 6-10 yaş arasındaki çocuklara namaz eğitimi verildi.

Bu yıl 100'ün üzerinde noktada 15 günlük namaz öğretimi programında Batman'da 3 bini aşkın namazla tanıştırılan 6-10 yaş arası kız ve erkek çocuk için "Hayat Namazla Güzeldir" adıyla program düzenlendi.

"Çocuklara namaz öğretme ve sevdirme" programı kapsamında Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bir parkta saat 17.00'de düzenlenen programa; STK temsilcileri, kanaat önderleri, namaz öğrenen çocuklar ve aileleri katıldı. Çocuklar, Kur'an Nesli Platformu tarafından onlarca araçla programın yapıldığı alana getirildi.

Sunuculuğunu Murat Güneş'in yaptığı program, hafız Muhammed Ali Çağlayan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Bölge Koordinatörü M. Ali Şimşek, amaçlarının Kur'an-ı Kerim ile nesli, gençleri ve halkı buluşturmak olduğunu söyledi. İslam âleminin içinde bulunduğu acı durum ve sorunlarının temelinde Kur'an'ın öğreti ve emirlerinden uzaklaşılmasından kaynaklandığına işaret eden Şimşek, "İslam düşmanı egemen güçler tarafından Kur'an ile bağlarımız koparılmak suretiyle kendimize yabancılaştırılmaya çalışılıyoruz. Neslimizin üzerinde büyük hesaplar ve planlar bulunmaktadır. Çocuklarımız uyuşturucu ve hayasızlık, hırsızlık girdabında can vermek üzeredir. Bundan dolayı hepimize ayrı ayrı görevler düşmektedir." dedi.   

Açılış ve selamlama konuşmasının ardından çocuklar tarafından oratoryo gösterimi yapıldı. Kur'an Nesli Platformu Kız ve Erkek İlahi Grubu tarafından ilahi ve şiirlerin seslendirildiği programda, Kur'an Nesli Platformu Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek bir konuşma yaptı.

Pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Batman'ın ilk defa böylesi güzel bir programa şahitlik yaptığını söyleyen Şimşek, "Bize bu hayırlı fotoğrafı gösterdikleri için başta anne babalarımıza, bu güzel hizmette katkı sunan ve çocuklarımıza dinimizin ikinci rüknü olan namaz kılmasını evlatlarımıza öğrettikleri için bacılarımızdan, kardeşlerimizden Rabbim razı olsun. Bu çocuklarımız namaz kıldığı müddetçe, onlara bu Kur'an'ı, namazı öğretenler, onların ibadetlerinden nasiplerini alacaklardır." diye konuştu.

"Çocuklarımız secdeden, camiden uzaklaştığı için bugün çukurlarda öldürülüyor"

Bugün ülke, toplum olarak bu tür güzel manzaralara çok ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Şimşek, "Eline molotof, silah almasın, eline Kur'an'ı alsın, başına takkeyi taksın, dilinde Kur'an, alnı secdede olsun diye huzurumuz ve geleceğimiz olan bu çocuklarımızın muhteşem fotoğrafını bütün Batman görmeliydi. Eğer bu fotoğraf Batman'ın caddelerinde görülseydi, bütün Batman, çocuklar, anne ve babalar kazanacaktı. Çünkü hepimiz buna çok muhtacız." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız secdeden, camiden uzaklaştığı için bugün çukurlarda öldürülüyor" diyen Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: "Çocuklarımız namazsız, niyazsız, belki gayr-i İslami fikirlerin peşine takılıp küfre hizmet eder hale gelmiştir. Birbirlerine kardeş olması gereken şu evlatlarımız secdesiz, namazsız, camisiz, ibadetsiz büyüdükleri için hem kendilerine hem anne ve babalarına hem de topluma zarar veren birer suç makinesi haline geldi. O yüzden dilinden barışı, kardeşliği, sevgiyi, birlik ve beraberliği düşürmeyen herkes şunu bilmelidir; bu çocuklar Allah ile tanışmadığı müddetçe, bu nesil namazla birleşmediği müddetçe, bu çocuklar iffetle, ibadetle, Allah ve Peygamber sevgisiyle donanmadığı müddetçe hiçbir zaman huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik olmaz. Onun için biz Kur'an Nesli Platformu olarak buna inandık ve bu etkinliklere imza attık. 124 bin Peygamber geçmişte ümmetlerini nasıl Allah ile, vahiyle, ibadetle, namazla ıslah etmişlerse, bugün de toplum ancak bu yolla ıslah olur."

"Hepimizin ihtiyacı olan bu fotoğrafın Batman'dan esirgenmesi esef vericidir"

Konuşmasında şehir stadyumunda programın yapılmasına izin verilmemesine değinerek tepki gösteren Şimşek, "Bu kadar güzel bir programın ücra bir mahallede icra edilmesini büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz. Eğer bugün bu program yerine bir bale, tiyatro, türkü konseri düzenlemiş olsaydık, emin olun Batman'ın en merkezi yerinde belki bunun icra edilmesi için her türlü imkân sarf edilecekti. Ama hepimizin ihtiyacı olan bu fotoğrafın Batman'dan esirgenmesi esef vericidir. Bu etkinlik herkes tarafından görülmeliydi ki her anne ve baba evladını namaza, camiye, Kur'an'a teşvik etseydi de bu çocuklarımızın kardeşliği camide başlasaydı. Namaz saflarında o zaman kardeşliğimiz başlar, kardeşliğimiz sokaklara, çarşılara dağılırdı. Ama maalesef farklı mazeretlerle toplumumuzun muhtaç olduğu bu güzel manzara bir mahallenin ücra bir parkında icra edilmesine zar zor ikna edildi. Biz bunu da halkımıza şikâyet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Etkinlikte kız ve erkek çocuklara temsili başarı belgesi verilmesinin ardından namaz eğitimini tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât namaz kıldı.

Programa HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin de katıldı.

Program, İttihad-ul Ulema Üyesi Molla M. Ali Altun'un yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)





















































Bu haberler de ilginizi çekebilir