• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
İstanbul`dan Kudüs`e YolA Çık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZEKİ ARAS- TAHİR ÖZSOY

Siyonist israil çetesinin ümmetin ilk kıblesi Mescid-i Aksa`ya ve Filistinlilere yönelik zulümleri, HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Kudüs İçin YolA Çık” bisikletli eylem turlarıyla ve yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi. İstanbul`da yapılması planlanan etkinlik ise Valilik iznine takıldı. Günler öncesinden dilekçe verilmesine rağmen ilk etapta dilekçeye cevap verilmedi, ardından ise bisiklet turuna izin verilmedi. HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu ise bunun üzerinde bireysel olarak bisiklet ile İsrail konsolosluğu önüne kadar gelerek burada toplanan kalabalıkla beraber basın açıklaması düzenledi. HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük basın açıklaması öncesi yaptığı kısa açıklamada, İstanbul Valiliğinin izin vermeyişini eleştirerek söz konusu tavrı kınadıklarını belirtti.

BİRÇOK FİLİSTİNLİ KARDEŞİMİZ ŞEHİT EDİLMİŞ BİRÇOĞU DA TUTSAK EDİLMİŞTİR
İsrail konsolosluğu önünde toplanan kalabalık sık sık, “Kahrolsun İsrail, İstanbul`dan Kudüs`e Bin Selam, Müslüman Uyuma Filistin'e Sahip Çık, Vur Vur Hamas İsrail'e Vur” sloganları attı. Basın açıklamasını HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu okudu. Aksu, “1917 yılından beri başta İngiltere olmak üzere emperyalist ülkelerin kirli entrikalarıyla Yüce Allah`ın kutsal ve bereketli olarak tanımladığı Filistin topraklarına çöreklenmeye başlayan Siyonist işgal çetesi, bu tarihten itibaren Filistin`de bulunan Müslüman kardeşlerimize yönelik insanlık dışı baskılar uygulamakta, vahşi katliamlar gerçekleştirmektedir. 100 yıl önce Emperyalistlerin Balfour Deklarasyonuyla başlayan işgal hareketi günümüze kadar uydurulmuş çeşitli anlaşma ve açıklamalarla desteklenmiş, Filistin topraklarına ait olan 28.000 bin km2`lik alandan 21.000 km2`lik alan ne yazık ki Siyonist İsrail çetesinin işgaline maruz kalmıştır. 14 Temmuz`dan bu yana Siyonist işgal çetesi, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'yı günlerce ibadete kapatacak kadar pervasızca bir kalkışmaya girişmiştir. Mescidi Aksa`nın ibadete kapatılmasını protesto edip direniş gösteren Filistinli kardeşlerimiz ise siyonistler tarafından şiddet kullanılarak dağıtılmış, bu esnada bir kısım kardeşimizi şehit edip, onlarca kardeşimizin de yaralanmasına sebep olmuştur.  Keyfi olan bu yasağı protesto eden yüzlerce Filistin`li kardeşimiz de tutsak edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“SİYONİST İŞGAL ÇETESİ KATLİAM VE ENGELLEMELERİYLE HADDİNİ ÇOKTAN AŞMIŞ”
“Hiçbir sınır tanımayan Siyonist çete, Mescid-i Aksa'mızı ablukaya alıp Müslümanların mescide girmesine engel olmaktadır.” diye konuşan Aksu, “Peygamber Efendimizin Miracına şahitlik eden Mescid-i Aksa'da 48 yıl aradan sonra ilk defa cuma namazı kılınamamıştır. Siyonist çete, işgal girişimleriyle Filistin halkına kan kusturması yetmezmiş gibi, insanların ibadet hakkını da engelleyerek Müslümanların ibadetlerine mani olmakta, Mescidi Aksa`yı Müslümanlara yasaklamaktadır. Hiçbir hukukta yeri olmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, İnsan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insan, mutlaka tepki vermeli, sessizliklerini bozmalıdır. Filistin topraklarında yaşamak, özgürce ibadet etmek, Filistin halkının en doğal hakkıdır ve asla engellenmemelidir. Siyonist işgal çetesi, keyfi ve zorba eylemleriyle, katliam ve engellemeleriyle haddini çoktan aşmış, dünyanın selametine yönelik de tüm insanlık adına tehlikeli olmaya başlamıştır. Sadece Müslümanlar değil, tüm dünya halkları bu tehlikeli virüsü dünya haritasından kazımalı, bu vampir ruhlu yaratıkların devletleşmesini tanımamalıdır. Aksi takdirde gün gelecek kendileri de Siyonist çetenin hedefi olacaklardır.” dedi.

“TÜM COĞRAFYA MÜSLÜMANLARIN UYANIŞINI BEKLİYOR”
“İslam ümmeti içinde yaşanan çekişme ve çatışmalar, vahdetin bir türlü sağlanmaması ve manevi buhranlarla çalkalanmanın oluşturduğu zafiyet, İslam düşmanlarının güçlerine güç katmıştır.” diye konuşan Aksu, “Başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde işgaller gerçekleşmiş, Müslümanların kutsalları yağmalanmış, tarumar edilmiştir. Bu zafiyet, İslam ümmetinin asırlarına mal olmuş ve hala bu dağınıklık ve perişan halin acısı her gün farklı bir coğrafya üzerinde yaşanmaktadır. Suriye`de, Arakan`da, Mısır`da, Doğu Türkisan`da, Irak`ta ve islam ümmetine ait olan birçok beldede hala kan, gözyaşı ve acı hüküm sürmektedir. Ey Müslümanlar! Başta KUDÜS olmak üzere, tüm islam coğrafyası ümmetin içinde bulunduğu atalet ve gafletten çıkmasını bekliyor. Tüm coğrafya Müslümanların uyanışını ve yeniden İslam dünyası üzerinde söz sahibi olmasını bekliyor.” şeklinde konuştu.

“EMPERYALİZM VE SİYONİZME KARŞI DİRENİŞ VAKTİDİR”
Uyanmanın ve dirilmenin vakti olduğunu söyleyen Aksu son olarak şunları söyledi: “Emperyalizm ve siyonizme karşı direniş vaktidir, özelde Kudüs genelde tüm İslam coğrafyasını emperyalizmin sömürüsünden kurtarmak vaktidir. Bu minvalde, HÜDA PAR Gençlik Kolları`nın Türkiye`nin birçok ilinde “Kudüs İçin YolA Çık” eylemleri kapsamında yaklaşık üç hafta önce başlattığı çeşitli protestolara İstanbul Gençlik Kolları olarak, Kudüs için farkındalık oluşturmak adına, bisikletlerimizle siyonist israili tel`in ettiğimizi, Kudüs`e destek verdiğimizi bildirmekteyiz. Bizler hiçbir zaman zulümlere karşı sessiz kalmayacağız. Kudüs ve Filistin`in asıl sahibi olan Müslüman kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek olacağız. Rabbimizden bizi bu hususta muvaffak kılmasını ve asla sessiz yığınlardan kılmamasını diliyoruz. Ve bu eylemimize gerek katılım sağlayan gerek destek veren tüm Parti, STK, Camialara ve aziz halkımıza şükranlarımızı arz ediyor, bu haklı mücadelemizde aramıza nifak, ayrılık tohumları eken ve bizi hiziplere ayıran düşmanlarımıza karşı Rabbimizden yardım talep ediyoruz. Rabbimiz ayaklarımızı dinin üzerine sabit kıl! Amin.”

Sık sık İsrail aleyhine slogan atan kalabalık grup okunan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir