• DOLAR 32.49
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2491.241
  • ...
Otobüs firmaları asıl yoğunluğu bayramdan sonra bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram öncesi çok sayıda insanın batı illerinden doğu illerine gelmesinden dolayı bilet satışlarında bir yoğunluk yaşanmadığını belirten otobüs firmaları, asıl yoğunluğun bayram sonrası dönüşlerde yaşanacağını söyledi.

Bayram öncesi aşırı bir yoğunluk içinde olmadıklarını belirten otobüs firmaları yetkilileri, asıl yoğunluğun bayram sonrası dönüşlerde yaşanacağını ifade ettiler.

Bayram yoğunluğu nedeniyle ek seferler düzenlenecek

Bayramdan sonra başlayacak olan yoğunluktan dolayı ek seferler açacaklarını söyleyen Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki firma yetkilisi Kadir Kayaoğlan, "Bayram dolayısıyla şu anda yoğun talep var. Ama genelde bayram önce İstanbul'dan diğer batı illerine doğru yoğunluk oluyor. Bayramdan sonra da Urfa'dan batıya doğru çok yoğunluk oluyor. Ona göre biz de ek seferler düzenliyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz. Ama yolcularımızdan ricamız korsan firmalara falan başvurmasınlar. Çünkü korsan firmalar çoğalıyor. Merkez arabalardan alsınlar, merkez firmalardan alsınlar ki rahat bir yolculuk yapsınlar." dedi.

Bayramdan sonra terminallerde 20 gün boyunca yoğunluk olacak

Bayrama kadar yoğunluğun olmadığını ve bundan dolayı otobüslerin neredeyse seferlere boş gittiklerini ifade eden Reşat Kaya, "Şu anda gidişlerde herhangi bir satış yok, ama gelişlerde bayağı bir yoğunluk var. Tabi bayram tatili de 10 güne uzatıldığından dolayı bayramdan sonrası yoğunluk olacaktır. Aşağı yukarı 25 seneden beridir ben bu işi yapıyorum. Bayramın son gününden itibaren en azından 20 gün falan yoğunluk devam eder. Tabi yoğunluk olduğu için daha iyi olur. Şimdi arabaların hemen hemen yüzde 99'u boş gidiyor." şeklinde konuştu.

Bayram tatilinin 10 güne çıkarılması ve eğitim döneminin açılacağı zamana yakın olduğu için yoğunluğun devam edeceğini söyleyen Mehmet Salih Aynur da yolcularının mağdur olmaması için şimdiden ek seferler planladıklarını belirtti.

Aynur, "Bu bayram hem 10 günlük bir tatilin verilmesi artı okulların açılmasının yakın olması talebi daha fazla bir şekilde yoğunlaştırıyor. Şu anda ki beklentimiz çok yüksek. Diğer zamanlarda karşıdan gelişler vardı. Bayramlaşmak için batıdan doğuya geliş vardı. Ama bu defa örnek olarak batıdan doğuya gelip de burada tatilini yapanlar tekrardan geriye dönüş yapacaklar. Bu da talebi iki yönden bizim açımızdan yüksek seviyede tutuyor." ifadelerini kullandı.

Bayramdan sonra yolculuk yapacakların erken tarihte biletlerini almalarını tavsiye eden Aziz Alkay ile Fatih Altay, bayramdan sonra yaklaşık 20 güne kadar biletlerin bulunamayacağı uyarısında bulundular. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir