• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Mazıdağı'nda minikler namaz için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde faaliyetlerde bulunan Kur'an Nesli Platformu'na üye Mazıdağı Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mazıdağı Eğitim-Der) tarafından küçük çocuklara yönelik namaz yürüyüşü düzenlenerek, konferans düzenledi.

Yürüyüş, ikindi namazına müteakip Merkez Camii'nden başlayıp 2 kilometre uzaklıkta bulunan Mimar Sinan Konferans salonuna kadar sürdü.

Kortej halinde yürüyüşe geçen 200'den fazla kız ve erkek çocuğu, 'Hayat namaz ile güzeldir' pankartı ile yürüdü. Ellerinde seccade ve dövizlerle yürüyen çocuklar, "Gözümün nuru namaz, namaz dinin direğidir, namaz cennetin anahtarıdır, namaz evin bereketidir, namaz müminin miracıdır" sloganları attı. Sloganlara çevredekiler de destek verdi.

Mimar Sinan Konferans Salonuna gelen öğrenciler burada düzenlenen konferansa katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta, ilahi ve ezgiler seslendirilerek, şiirler okundu. Konferansta ayrıca namaz kılmanın önemini konu alan tiyatro sahnelendi.

Konferansta katılımcılara hitaben Eğitimci Veysi Ekici bir konuşma yaptı.

Namaz kılmanın İslam dinindeki yerini anlatan Ekici, namaz kılmanın ruha ve bedene faydalarından bahsetti. Ekici, konuşmasının ardından Mazıdağı Kardeşler İlahi Grubu birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Şiirlerin okunduğu konferansta, küçük çocuklar huşu ile kılınan namazı anlatan tiyatro oynadı.

Konferans, okunan dua ile son buldu. (İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir