• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Siverek`te çocuklara yönelik namaz programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek'te, Kur'an Nesli Platformuna üye Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA-DER) tarafından, "Hayat namazla güzel", "Namaz Kılmayı Öğrenmeyen Kalmasın" ve "Haydi Namaza" sloganlarıyla namaz eğitimi programı düzenlendi.

Dernek merkez, şube ve camilerde düzenlenen 15 günlük eğitime 6 ile 10 yaşları arasındaki erkek ve kız çocukları katıldı. Eğitimlerde çocuklara abdest ve namazla ilgili bilgiler verildi.

15 günlük eğitim sonunda Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde "Haydi Çocuklar Namaza" isimli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe namaz eğitimine katılan yaklaşık 200 çocuk ve aileleri katıldı. Program öncesinde sahneye çıkan kız öğrencileri açtıkları dövizler ile namazın önemine dikkat çekti.

Program Muhammed Asal tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Etkinlikte namazın önemini anlatan ilahiler ve şiirler okundu  ve sinevizyon gösterisi yapıldı. Kız çocukları tarafından oynanan tiyatro ile şeytanın verdiği vesveselerle ve insanları namazdan alıkoymasına dikkat çekilerek, namaz kılmayanların kötü akıbetine vurgu yapıldı.

Programda konuşan eğitimci Bilal Karaduman Kur'an Nesli Platformu tarafından "Ağustos Ayının Namaz Ayı" olarak ilan edildiğine dikkat çekilerek, namazın önemine değindi.

Program sonunda, Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Program topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir