• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Gürpınar`da 4 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Çatakdibi Mahallesi Aşağıbeşparmak kırsalında tespit edilen PKK'lilere yönelik gerçekleştirilen hava harekâtıyla 4 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Van Valiliği tarafında yapılan açıklamada, öldürülen PKK'lilerin 2016 ve 2017 yıllarında AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcıları Aydın Muştu ve Aydın Ahi'yi katleden ve Başkale ilçesinde 15 Ağustos 2017 günü gerçekleştirilen silahlı saldırıların failleri olduğu değerlendirildi.

Açıklamada, "Bölgede eylem hazırlığı içerisinde olan Gürpınar ilçemiz Çatakdibi Mahallesi Aşağıbeşparmak kırsalında bulunduğu, İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı unsurlarca tespit edilmiştir. Söz konusu terörist grup, 19 Ağustos 2017 günü saat 03.19'da Türk Hava Kuvvetlerimizce gerçekleştirilen hava harekâtı ile etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında söz konusu hava harekâtının ardından bölgede gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri neticesinde ele geçirilen malzemeler ise şöyle sıralandı:

"Bir roketatar, 5 roketatar mühimmatı, 8 el bombası, 2 M-16 piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 16 dolu şarjör, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, bir araç telsizi, bir kamera, bir güneş paneli, para, bol miktarda örgütsel doküman ve mühimmat ele geçirilmiş olup, adli tahkikat sürdürülmektedir." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir