• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Burhum: `Gazze Bombalanarak Hedef Saptırılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - İslamî Direniş Hareketi (Hamas) dünkü saldırının ardından basın açıklaması yaptığı basın açıklamasında, "Dün (09 Mart Cuma) ikindiden sonra şehit olan Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Şeyh Ebu İbrahim El-Kaysi ve mücahit Mahmud Hananni`nin şehadeti dolayısıyla Filistin halkına taziyelerimizi bildiriyor, yaralılara da Allah`tan acil şifalar diliyoruz."

Diğer taraftan konuya ilişkin açıklama yapan Hamas sözcüsü Fevzi Burhum "Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri`yle özgürlüğe kavuşan esirlerden birinin şehit edilmesi işgalcinin Gazze`deki sıkıntıları artırmak için yeni bir süreç başlattığını gösteriyor." dedi.

Burhum, Siyonist rejimin Kudüs ve Mescidi Aksa`ya karşı yaptığı saldırıları örtbas etmek ve orada sürdürdüğü dini savaştan dikkatleri başka yerlere çevirmek için Gazze`yi bombaladığını söyledi.

Hamas sözcüsü açıklamasının devamında, direniş güçlerinden Siyonistlerin cinayetlerine karşı yeni bir strateji geliştirmelerini istedi.

Dün ikindiden sonra Gazze`ye gece boyunca süren saldırlarda şu ana kadar 13 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir