• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocuklar Kur'an-ı Kerim ile boks eğitimini bir arada alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muşlu çocuklar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Muş Kapalı Spor Salonu'nda boks antrenmanları yaparak, müsabakalara hazırlanıyorlar.

Farklı kategorilerde düzenlenen müsabakalara katılmak için eğitim gören öğrenciler, antrenmanlara devam ediyorlar.

Haftanın 5 günü antrenmanlara gelen çocuklar, günlük 5 saatlik boks eğitiminden önce antrenörlerinin çevresinde halka kurarak, elifba ve Kur'an-ı Kerim dersi alıyorlar.

Elifba ve Kur'an-ı Kerim dersinin ardından öğrencilerine ahlaki ve dini bilgiler anlatan antrenörleri Eyüp Sezgin, daha sonra çocukları boksa hazırlıyor.

Gençlerin en büyük değer olduğunu ve kendi bilgi birikimini spor salonuna taşımak istediğini belirten Sezgin, "22 yıldır boksun içerisindeyim. 19 yıldır aktif olarak antrenörlük yapıyorum. Benim her zaman savunduğum bir şey vardır: En büyük değerlerimizden biri gençlerimizdir. Bu gençlerimize elimden geldiğince emek vermeye çalışıyorum. Gençlerin ahlaklı olabilmesi için de elimden gelen bütün mücadeleyi veriyorum. Yıllar içerisinde birçok şampiyon yetiştirdik, birçok Türkiye ikincisi, üçüncüsü yetiştirdik. Güzel ahlak, sporu kamçılayan bir faktördür. Gençlerimiz boksa geldiği zaman boksun o mücadele ruhuyla inanılmaz bir karakter sahibi oluyorlar. Boksta her zaman bir düsturun vardır. Ben Kur'an-ı Kerim'i öğrenirken birçok hocadan dersler aldım. Bilgi birikimimi boks salonunda gençlerle paylaşmak istedim. Çocuklara ilk olarak elifba öğrettim ve başarıp Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladılar. Yeri geldiğinde burada hatimler indirdik. Bu durumu gören cami imamları ve çevredekiler de bizi takdir etti." dedi.

Öğrencilere sporun yanında ahlaki dersler verildiğini dile getiren Boks İl Temsilcisi Bedri Korkmaz, şunları söyledi: "Burada spordan önce ahlak ve anne-babaya nasıl davranılması gerektiğini öğretiyoruz. Spor ve dini bilgileri öğreterek sporcu yetiştiriyoruz. Bu anlamda gençlerimiz Kur'an ve ahlak derslerini alıyorlar. Gençlerimiz yazın boş duracaklarına onları spora teşvik ediyoruz. Burada spor ve dini eğitimi birleştirerek, eğitimlere devam ediyoruz."

Kursta boks eğitimi alan Mikail Uslu, burada ilk önce Kur'an-ı Kerim dersi gördüklerini ifade ederek, "Biz burada ilk önce Kur'an-ı Kerim dersi görüyoruz. Sonra da boks antrenmanına başlıyoruz. Benim hedefim şampiyon olmak, inşallah olurum. Mahallede geçirdiğimiz boş zamanlarımızı değerlendirmek adına buraya gelerek boks ve Kur'an-ı Kerim dersleri alıyoruz." şeklinde konuştu.

Antrenmanlara 7 yıldır devam ettiğini ve şampiyon olmayı hedeflediğini söyleyen Sertaç Berk ise "İki kere Türkiye üçüncüsü olmuşluğum var. Hedefim şampiyon olmak. Mahallede boş boş oturacağımıza arkadaşlarla beraber burada hem Kur'an-ı Kerim dersi alıyorum hem de boks yapıyorum. Hocamız burada boks eğitiminden sonra din eğitimi veriyor bizlere. Kendilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir