• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Öğrencilerin Kiralık Daire Arayışında Öne Çıkan Noktalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kiralık daire bulmak, özellikle de farklı bir şehirde kiralık daire bulmak çok kolay bir süreç değil. Neyse ki şimdi Zingat.com bu süreci öğrenciler için çok daha kolay bir hale getiriyor.

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklandığı tarih, ülke çapında pek çok gencin hayatının değişmeye başlayacağı gündür. Çünkü bir üniversiteyi kazanmak sadece eğitim hayatını biçimlendirmez, bir insanın hayatını bütünüyle etkiler. Kişinin yapacağı meslek ve hayatını geçireceği koşullar, kazandığı üniversite ile yakından ilişkilidir. Sınav sonuçlarının açıklandığı gün, bu değişiklikler baş göstermeye başlar.

Türkiye`de pek çok kaliteli eğitim kurumu var ancak diğer pek çok imkân için geçerli olduğu gibi, üniversitelerin büyük çoğunluğu da büyük şehirlerde toplanmış durumda. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde bir kısmı devlet okulu, bir kısmı özel okul olmak üzere çok sayıda üniversite var. Büyük şehirlerdeki bu üniversite çokluğu, her yıl binlerce öğrencinin yaşadığı şehirden farklı bir şehre göç etmesine neden oluyor. Farklı bir şehre taşınan bir üniversite öğrencisinin ilk olarak kendisine barınacak bir yer bulması gerekiyor. Barınma ihtiyaçları söz konusu olduğunda üniversite öğrencilerinin karşısına öğrenci yurdu ve kiralık daire gibi seçenekler çıkıyor.

Devlet tarafından öğrencilere sunulan öğrenci yurtlarının kontenjanları, tüm üniversite öğrencileri için yeterli değil. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra kısa bir süre içinde devlet öğrenci yurdu kontenjanları tükeniyor. Elbette özel öğrenci yurdu seçeneği de her zaman mevcut ama özel yurtların fiyatları, kiralık daire fiyatları ile hemen hemen aynı. Bu nedenle pek çok öğrenci özel öğrenci yurdunda kalmaktansa kiralık daire tutmayı tercih ediyor. Zira bir evde yaşamanın, yurtta yaşamaya göre daha fazla özgürlük sunduğu tartışılmaz bir gerçek.

Öğrencilerin özgürlüğü söz konusu olduğunda ailelerle öğrencilerin fikirleri birbirinden ayrılabiliyor. Öğrenciler kendilerine kiralık daire seçerken sosyal hayatın içinde olacakları, arkadaşlarını rahatlıkla ağırlayabilecekleri evleri tercih ediyorlar. Aileler ise elbette daha realist davranıyorlar. Ailelerin çocukları için kiralık daire seçimlerinde güvenlik ve bütçe ön plana çıkıyor. Zira kiralık daire tutarken sadece kira bedelinden çok daha fazla masraf söz konusu oluyor. Emlakçı komisyonu, taşınma masrafı, kira depozitosu ve apartman aidatı gibi masraflar, kiralık daire tutma bedelini hiç düşünülmediği kadar arttırabiliyor. Bu nedenle bir kiralık daire tutmadan önce tüm bu masrafların titizlikle hesaplanması gerekiyor.

Tek başına kiralık daire tutmak için yeterli bütçesi olmayan öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte eve çıkmayı tercih edebiliyor. Ev arkadaşı seçerken de en az kiralık daire seçerken olduğu kadar dikkatli davranmak gerekiyor. Bu hususları tamamladıktan sonra, evin bulunması aşamasına sıra geliyor.

Kiralık daire bulmak, özellikle de farklı bir şehirde kiralık daire bulmak çok kolay bir süreç değil. Neyse ki şimdi Zingat.com bu süreci öğrenciler için çok daha kolay bir hale getiriyor. Zingat.com`un bölge raporları, üniversite öğrencilerinin İstanbul, Ankara, İzmir gibi bir büyük şehre giderken hangi ilçede yaşamaları gerektiğine karar vermelerini kolaylaştırıyor. İstanbul Üniversitesi`ni kazanan bir üniversite öğrencisinden örnek verelim. Bu öğrenci İstanbul Üniversitesi`nin Avcılar yerleşkesinde okuyacaksa, Avcılar`da ikamet etmesi gerektiğini düşünebilir. Hâlbuki Avcılar`da istediği gibi ya da bütçesine göre bir kiralık daire bulamayabilir. İşte bu noktada, ev bakan öğrenci Zingat.com bölge raporlarına bakarak İstanbul Üniversitesi`ne yakın olan ilçeleri, bu ilçedeki kiralık daire ilanlarını ve bu dairelerin kira fiyatı ortalamasını rahatlıkla görebilir.

Eğer siz de hali hazırda yaşadığınız şehirden farklı bir şehirde üniversite okuyacaksanız, kiralık daire arama sürecinizi Zingat.com sayesinde kolaylaştırabilirsiniz. Zingat.com`da yer alan binlerce kiralık daire ilanından yaşam standartlarınıza ve bütçenize uygun olanına hızlı ve kolay bir şekilde karar vererek hayallerinizdeki eve bir an önce kavuşabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir