• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.088
  • ...
Saldırganlar Kur`an Yakıp, Peygambere Dil Uzattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1. Videoyu izlemek için tıklayınız

2.Videoyu izlemek için tıklayınız

 

ADANA- Edinilen bilgiye göre; YSK`nın BDP`den bazı Milletvekili adaylarının aleyhinde aldığı kararı protesto etmek isteyen bir grup, dün akşam saatlerinde Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesinde ateş yakarak korsan gösteri yaptı.

Esnafa Zorla Kepenk Kapattırdılar

Sayıları 50`yi bulan gösterici grup; Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan esnafa, işyerlerini kapatmalarını, aksi halde dükkânlarının molotof atılarak kundaklanacağını söyleyip tehditle kepenk kapattırdılar.

Daha sonra Mustazaf Der`e yönelen göstericiler; dernek yetkilileri ile dernek üyelerini n caddeyi boşaltmasını, derneğe herhangi bir zarar vermeyeceklerini ifade ettiler. Tüm bu sözlerine rağmen arkadan gelen başka bir grup, dernek binası ve üyelerine taş ve sopalarla saldırdı.

4-5 Dernek Üyesine 50 Kişi Saldırdı

O esnada sayıları 4-5 olan dernek üyesi, dernek binasına girerek kendilerini korumaya çalıştılar. Dernek üyelerinin binaya sığınmasından cesaret alan saldırganlar, bir anda dernek camlarını taş yağmuruna tuttular.

Sokak Ortasında Kur`an Yaktılar

Saldırganlar, bu sefer aynı cadde üzerinde bulunan dernek müdavimi şahısların işyerlerinin kepenklerini tahrip ederek içeri girdiler. İşyerlerini yağmalayan eylemciler; Peygamber Sevdalısı Platformuna üye olan bir şahsın işyerini yağmaladıktan sonra orada bulunan Kur`an ile Mevlüd CD`sini alarak sokak ortasında yaktılar.

Karşı saldırının ardından ara sokaklara kaçan saldırganlar, daha kalabalık bir şekilde tekrar dernek binasına hücum ettiler. Bu esnada ses bombası ve molotoflar da kullanan saldırganlar, dernek gönüllerinin karşılık vermesiyle tekrar püskürtüldüler. Yaklaşık 1 saat süren bu mücadelenin sonunda olayı haber alan diğer dernek üyelerinin olay yerine gelmesi ile saldırganlar Kıbrıs Caddesi`ni terk ederek ara sokaklara kaçtılar.

Polis Yine Gecikti

Tüm bu yaşananlar 1 saat gibi sürmesine ve olayın ilk anında haber verilmesine rağmen polis ancak olayın bitmesinin ardından geldi. Kıbrıs Caddesini kontrol altına alan emniyet güçleri, saldırıda zarar gören şahıslar ve kundaklanan iş yerlerinin tespiti ve saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Olayların devam etmemesi için güvenlik önlemleri alan polis, cadde üzerinde sabaha kadar nöbet tuttu.

Dernek Üyesi Yaralılara Hastanede de Saldırı Girişimi Oldu

Öte yandan; karşılıklı atılan taşlar sonucu 3 dernek üyesi ile çok sayıda saldırgan çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Dernek üyeleri ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Dernek üyelerinin hastanede tedavi olurken yaralı saldırganların da aynı hastaneye getirilmiş olmasından dolayı ufak bir arbede yaşandı. BDP`li bir grubun tedavi görmekte olan dernek üyelerine saldırmak istediği ancak hastane güvenliği tarafından buna izin verilmediği öğrenildi.

Saldıranlar; Kuran Yakıp, Peygambere Dil Uzattılar

 

Saldırının ardından bazı görgü şahitlerinden edinilen bilgiye göre; Mustazaf Der üyelerinin tekbir getirmesi üzerine, saldırgan gösterici grubun içerisinden bazı şahıslar, Rasulullah (SAV)`e dil uzattı. İnsanlar arasında bile yapılamayacak kadar iğrenç, galiz sözler sarf ederek küfürler ettiler.

Ayrıca sokak ortasında göstericiler tarafından yakılmış bir adet Kuran Meail ile Mevlüd CD`si bulundu. Bunların Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi bir şahsın işyerinin yağmalandıktan sonra alınarak, sokak ortasında yakıldığı tespit edildi.

Ayhan Kaya - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir