• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kur`an kursundan mezun olan kız çocuklarına taç giydirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Hanımeli Kadın Merkezinde ilçe Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen yaz Kur'an kursu yıl sonu kapanış programı düzenlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim ve şiir okunmasının yanında tiyatro gösterisine de yer verildi. 

Törene katılan Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş çocuklara başarılarından dolayı Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim edip mezun olan 15 kız çocuğa taç giydirdi.

Yapılan etkinlik hakkında İLKHA'ya açıklamada bulunan Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş, Kızıltepe Belediyesi tarihinde bir ilki yaşattıklarını ilçe genelinde ise kurs sayılarını arttıracaklarını söyledi.

Odabaş, "Müftülüğümüz ile işbirliği halinde Kızıltepe Belediyesinden 15 kız çocuğumuz yaz süreci boyunca Kur'an kursu eğitimlerini tamamladılar. Bu Kızıltepe Belediye tarihinde belki ilk defa yaşanmıştır, bu beni çok duygulandırdı. Çocuklarımız orada Allah'ın kelamı Kur'an-ı öğrendiler. Peygamber efendimizin de buyurduğu gibi 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.' diyor. Biz buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Müftülüğümüzde bu meyanda çalışmalarımız devam edecek. Sadece Hanımeli Merkezinde değil, çeşitli mahallerimizde bulunan Kültür Merkezlerimizde, Belediye Sosyal Yaşam merkezlerinde kadınlarımıza yönelik Kur'an kurslarımıza devam edeceğiz. Yeter ki vatandaşlarımız, Kızıltepe'li hemşehrilerimiz bunu bizden talep etmeye devam etsinler." dedi.

Kur'an kursları sayısını arttıracaklarını belirten Odabaş, kız çocuklarının geleceğin anneleri olduğunu, onların eğitim-öğretimlerini önemsediklerini dile getirdi.

Odabaş, son olarak çocuklarını kurslara gönderen ailelere teşekkür etti. (Mehmet Aslan - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir