• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Tarım İl Müdürlüğü Yeni Yerinde Çalışmaya Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremler nedeniyle hasar alan bir çok kurum binası gibi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binasında hasar almıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yeni yerinde çalışmalarına başladı.

Yeni hizmet binası nedeniyle "hayırlı olsun" ziyaretine giden İLKHA muhabirlerine açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, "Hayvancılığı destekleme kapsamında tarım arazisine yem bitkilerinin ekimini yapmak suretiyle üretimde bulunan çiftçilerimizin yem bitkilerinin ekimini destekleme yardımı ödeme aşamasına gelmiştir." dedi.
Yapılacak ödemelerden Van ve ilçelerinde bulunan 5 Bin çiftçinin yararlanacağını dile getiren Altuner, "Ödemeler çiftçilerimizin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına T.C. Kimlik Numaraları`na göre yatırılacak. Toplam olarak 14 ila 14,5 milyon TL gibi bir para yatırılacak."
dedi.

Üreticiye verilen paranın il ekonomisini de canlandırdığını dile getiren Altuner, "Üreticiye yapılan her türlü yardım direk olarak il ekonomisine yapılıyor demektir. Bu paralar hem piyasayı canlandırmakta hem de her kesimden insana katkı sunmaktadır." dedi.

Çalışmaların tamamlandığını da dile getiren Altuner, kısa bir zamanda paraların bankalarda bulunan hesaplara yatırılmasını beklediklerini söyledi.

Murat Dalgın,Mahmut Aytekin-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir