• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Bölge Hastanesi Doğum Servisinde Bayan Doktor Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 5 Eylül 2011`de başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın katılımıyla açılan ve bölgenin en konforlu hastanelerinden biri olan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın ve Doğum Polikliniğinde bayan doktor olmaması bayan hastaları mağdur ediyor.

Konuyla ilgili olarak İlke haber Ajansına konuşan, Ramazan Karakaş adlı vatandaş "Doğum hastası olan eşimi kontrol için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadın ve doğum hastalıkları polikliniğine götürdüm. Ancak hastanede hakkımız olarak hekim seçmek istedik. Bizlere polikinlikte bayan doktor olmadığını ve bir sonraki gün gelirlerse bayan doktorun geleceğini söylediler, Ancak sonraki gün gittiğimizde tekrar bayan doktorun olmadığını söyleyince yetkilerle görüştük bize poliklinikte 16 erkek doktor ve 2 bayan doktorun çalıştığını, ancak birinin tayin istediğini birinin ise izinli olduğunu söylemeleri karşılığında muayene olmadan mağdur bir şekilde evimize döndük." dedi.

"Bunlar Kasten mi Yapılıyor?"
Doktor seçme haklarının olduğunu hatırlatan Ramazan karakaş, " 2008`den bu yana hekim seçme hakkımız var. Fakat Van gibi İnançlı kesimin çoğunlukta olduğu bir ilde Özellikle depremden sonra Van`da faaliyet gösteren iki hastaneden biri olan Bölge hastanesi gibi bir hastanenin Kadın Doğum Polikliniği gibi bir bölümde bayan doktorun olmaması acaba kasten mi bunlar yapılıyor? Sorusunu aklımıza getiriyor." Şeklinde konuştu.

"Doğum Servisinde Bir Tane Bile Bayan Doktorun Olmaması Ne Anlama Geliyor?"
Yetkililerin seslerini duymasını ve bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını isteyen Karakaş "Sizin vasıtanızla yetkililere sormak istiyorum. Bölge hastanesi gibi Van`ın tüm yükünü yüklenen bir hastanenin doğum servisinde bir tane bile bayan doktorun olmaması ne anlama geliyor? Yine Başbakan`ın açılışını yaptığı ve beş yıldızlı hastane olarak lanse edilen bir hastanenin doğum servisinde bayan doktorun bulunmaması inançlı olan bölge halkına bilerek mi yapılıyor? Ayrıca milyonlarca lira harcanarak yaptırılan böylesine büyük bir hastanenin doğum servisine bir bayan doktor bulundurmak çok mu zor?" sorularını sorarak tepkisini dile getirdi.

Murat Dalgın-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir