• DOLAR 32.551
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2422.716
  • ...
Cumhurbaşkanı Gül, Gannuşi İle Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanı Gül, en Nahda Hareketi lideri Gannuşi ile görüşmesinde Gannuşi`nin uzun yıllar hapiste yattığına dikkat çekerek, devrimden sonra yapılan ilk genel seçimlerde halkın oyları ile iktidara gelmesini "rüya gibi" sözleri ile değerlendirdi.

Tunus ziyareti kapsamında Gül Tunus`ta Sadıki Koleji`ni ziyaret ederek, TİKA tarafından kurulan bilgisayar laboratuarının açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Sadıki Koleji`ni ziyareti sırasında öğrencilerle bir araya gelerek, sohbet etti. Osmanlı Sadrazamlarından Hayreddin Paşa`nın resmi altında okulun anı defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, okulda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, deftere, okulun Tunus ile Türkiye arasında köprü görevi görecek yöneticileri yetiştirmesi dileğini yazdı.
 

Cumhurbaşkanı Gül, Sadıki Koleji`ni ziyaretin ardından ise Nahda Hareketi Partisi Lideri Raşid Gannuşi`nin onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazını şehir merkezindeki Zeitouna Camisi`nde Nahda Hareketi Partisi Lideri Raşid Gannuşi ile kıldı. Camiye, Medine Atike Çarşısı`nın içerisinden geçerek giden Cumhurbaşkanı Gül`e çarşıda bulunanlar yoğun ilgi gösterdi.

Gül, Tunus Ziyaretini Tamamlayarak Türkiye`ye Döndü
Tunus`taki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül Cuma namazdan sonra İstanbul`a hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül`ü havalimanında Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki törenle uğurladı

İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir