• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Mülteci alarmı! Askerler engelleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tirol eyaleti Emniyet Amiri Helmut Tomac, gazetecilere yaptığı  açıklamada, mültecilerin ülkeye girişini önlemek için tedbirlerin artırıldığını  söyledi.

Mevcut polis gücüne takviye olarak 70 askerin daha görevlendirildiğini  aktaran Tomac, askerlerin bölgede bulunan emniyet güçlerine özellikle yük  trenlerinin ve tırların kontrol edilmesinde yardımcı olacağını söyledi.

Tomac, askerin, polisle birlikte hareket edeceğini, tren ve tren  yollarının kontrolü başta olmak üzere otobanlarda da etkin bir rol oynayacağını  vurguladı.

Temmuz ayında ülkeye yük trenleri ve tırları kullanarak girmeye  çalışan sığınmacılarda ciddi artış gözlendiğini belirten Tomac, "Bu uygulama  yalnız yasa dışı göçmen girişini önlemek için değil, aynı zamanda insan yaşamını  kurtarmak için başlatıldı.” ifadelerini kullandı.

Tomac ayrıca, Avusturya`nın İtalya sınırındaki Brenner geçiş  noktasında herhangi bir düzenlemeye gidilmeyeceğini, kontrollerin daha ziyade  ülke sınırları içinde yapılacağını ifade etti.

Ayda 700 ile bin sığınmacının Tirol'e yasa dışı yollarla giriş yapmaya  çalıştığını vurgulayan Tomac, bu nedenle kontrollerin arttırıldığını ve bunun 15  Ekim'de yapılacak seçimlerle ilişkilendirmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz ve İçişleri  Bakanı Wolfgang Sobotka, Akdeniz rotası üzerinden ilk etapta İtalya'ya ulaşan  mültecilerin Brenner sınır geçişi üzerinden Avusturya'ya girmeleri durumunda,  söz konusu sınır geçişinin kapatılacağını dile getirmiş, bu açıklamalar iki ülke  arasında gerginliğe neden olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir