• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
"Hiçbir iz olmamasına rağmen çalışmaları dikkatli yürütüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bir iplik fabrikasında çıkan ve tonlarca ürünün kül olduğu yangın yaklaşık 15 saat süren bir müdahalenin ardından kontrol altına alınırken, fabrika kullanılamaz hale geldi. Fabrikada enkaz kaldırma çalışmalarıyla birlikte yangın çıkışından itibaren kendisine ulaşılamayan fabrikanın sahibini arama çalışmaları gün boyu devam etti.

Yangında kaybolan ve halen bulunamayan fabrika sahibi Tuncay Kara'yı (63) arama çalışmaları devam ederken, yangın sonrası fabrikada oluşan enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Çalışmaların sürdüğü olay yerinde AFAD, UMKE ekipleri ve fabrika çalışanları da Kara'yı bulmak için çalışma yapıyor.

Yangın sonrası ulaşılamayan ve görgü tanıklarının da yangın sırasında fabrikaya girdiğini gördüklerini belirttiği Kara'nın bulunması için AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık görevlileri ve işçilerden oluşan 100 kişilik bir ekip, arama çalışması yürütüyor.

Arama çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cafer Yılmaz, akşama kadar 100 kişilik bir ekiple Kara'nın görüldüğünün bildirildiği yerlerde arama çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Bugünkü arama çalışmalarına UMKE ekiplerinin de katıldığını söyleyen Yılmaz, "Bugün arama tarama çalışmalarının ikinci günündeyiz. Aramalar devam ediyor. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yanında UMKE'yi de dâhil ettik. İş yeri sahiplerinin elemanları dâhil yaklaşık 100 kişilik bir ekiple burada arama tarama faaliyetlerimiz devam ediyor. Dün alanı 8 bölüme ayırmıştık, yarısını bitirdik sayılır. Fabrika sahibinin içeride girmiş olabileceği düşünülen yerlere yoğunlaştık." dedi.

Daha çok fabrikanın depo kısımlarında yoğun çalışma yürüttüklerini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu akşam kendisinin en son görüldüğü alanları da bitirmiş olacağız. Diğer taraftan da içeride kalan suları deşarj ediyoruz. Sular da tamamen boşaltıldıktan sonra tekrar ince bir arama daha yapacağız. Ayrıca, enkazı kaldırma çalışmaları da yürütüyoruz ama enkazı, bir emareye ulaşabiliriz ihtimali ile dikkatle yürütüyoruz. Şu ana kadar hiçbir iz olmamasına rağmen yine de çalışmaları dikkatli yürütüyoruz. Çünkü işçilerin iddiasına göre, işçiler dışarı çıkmış ama Tuncay Kara içeride kalmış. Biz bunu ciddiye alarak hareket ediyoruz."

Yılmaz, işçileri dışarı çıkartan Kara'nın, yangının devam ettiği sırada fabrikaya arka demir kapıyı açmak amacıyla tekrar girdiğinin söylendiğini ifade ederek, "İşçilerin ifadesine göre, Tuncay Bey en son işçileri çıkarmış. Ardından da tekrar içeriye girmiş. Fabrikanın arka kısmında olan demir kapıyı açmak istemiş. Eğer bu kapıyı açabilirse itfaiye araçları buradan da girip, yangına her taraftan müdahale edebilir diye düşünmüş olabilir. Dumanları ve rüzgârı da düşünürsek dumandan etkilenmiş ve kaçamamış olabilir. Biz bu iddiayı ciddiye alıyoruz. Enkazın arasında olabilir diye de çalışmalarımızı bu bölgede yoğunlaştırdık." şeklinde konuştu.

Ayrıca Yılmaz, Kara'nın görüldüğü bölgelerdeki enkazın bir-2 gün içerisinde kaldırılabileceğini, bütün enkazı kaldırma çalışmalarının ise 2-3 gün sürebileceğini sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir