• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...
Evde ve Okulda Başarı Eğitimin Sırları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Harran İlçesinde Memur-Sen tarafından "Evde ve okulda başarılı eğitimin sırları" konulu konferans düzenlendi. Harran YİBO`da düzenlenen konferansta konuşan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, konferans öncesi Askere ve Hükümete göndermelerde bulundu.
 
Konferans öncesi kürsüye çıkan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 82 anayasasının yanı sıra başörtüsü yasağı ve memurlara verilecek zamlarla ilgili olarak hükümete eleştirilerde bulundu.
 
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun; "Biliyorsunuz ki ülkemizde hala Başörtüsü, eğitim, çalışma ile ilgili sıkıntılar var. Özellikle mecliste de biz türbanlı kadınlarımızı görmek istiyoruz. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonu olarak referandumda yeni anayasanın değişimiyle ilgili olarak 26 maddeye evet dedik. Bunun altında bizim de imzamız var. 82 anayasasının Askeri iktidar için hazırlandığını biliyoruz. Bu yeni sivil anayasanın bir an önce hayata geçirilmesi için biz de sendika olarak bize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Biliyorsunuz ki bu referandumdaki maddelerden biri de toplu sözleşme hakkının verilmesiydi. Maalesef 18 ay geçmesine rağmen hala hükümet gerekli kanuni yapılaşmayı yerine getiremediği için, bu değişikliği tam hakkıyla alamadık. İnşallah bu Nisan ayında gerçekleşecek. Biliyorsunuz ki sendikaların olmazsa olmazlarından biri de grev hakkıdır, mutlaka önümüzdeki yıllarda bu hakların alınması ile ilgili üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız."dedi.
 
Daha sonra kürsüye çıkan Yazar Ali Erkan Kavaklı İse; "Bu Konferansımıza katılan ailelerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Aile bu toplumun ve her toplumun temel direğidir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. 60 yaşıma geldim, Çocuğunu sevmeyen Anne-Baba`ya rastlamadım. Ama çocuğunu seviyor kaş yapım derken göz çıkarana da çok rastladım. Doğru eğitim metotlarını bilmiyorlar. Bugün biz burada doğru eğitim metotlarını konuşacağız. Biz çocuklarımızdan bir şey beklemiyoruz yeter ki, onlar okusun adam olsunlar pratikte hepimiz böyle düşünüyoruz. Hatta eskiden kalıplaşmış bir söz vardır. "Ceketimi satarım çocuğumu okuturum" şimdi ceketi satmak çocuklarımızı okutmaya yetmiyor arabamızı satmak durumundayız. İşte bu bizim çocuklarımıza verdiğimiz değeri gösterir. Hiçbirimiz evlenmeden önce ailede eğitim almadık, Çocuk eğitimi almadık. Şimdi bazı belediyelerimiz "evlilik öncesi eğitim sertifikası" var ben bunları destekliyorum" dedi.
 
İbrahim Yılmaz - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir