• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Hafta Sonu Havalar Nasıl Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden edindiği bilgiye göre, ülke genelinde hafta boyunca hava sıcaklıklarında artışlar meydana geldi ve sıcaklıklar mevsim normallerine ulaştı.

Tahminlere göre ülke genelinde, hafta sonunda da güneşli ve mevsim normallerindeki sıcaklıklar etkili olmaya devam edecek.

Tüm yurt, 11 Mart Pazar akşamından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni yağışlı sistemin etkisine girecek. Yağışlı hava kütlesi, hafta sonuna kadar yurt genelinde etkili olacak. 12 Mart Pazartesi de hava sıcaklığı batı bölgelerden başlayarak 4 ila 6 derece azalacak. İç ve doğu bölgelerde ise önümüzdeki hafta içinde hava sıcaklığında azalma görülecek.

-Çığ ve kar erimesi uyarısı-

Hava sıcaklığındaki artış, meydana gelmesi beklenen yağmur, yer yer sağanak ve kuvvetli lodosun etkisiyle özellikle İç Ege, Akdeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi`nde kar erimelerinde artış bekleniyor.

Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz Bölgesi`nin iç kesimlerinde, eğimin fazla olduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, taşkın, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı vatandaş ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalarını gerektiğini bildirdi.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, yerde kar örtüsü bulunan iç bölgelerde özellikle güneşlenmenin yaşandığı öğle saatlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir