• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Van'daki ahırlar denetleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin her tarafında gerçekleştirdikleri denetimlerle çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan ahır ve çiftlikleri bir bir tespit ediyor.

Ekiplerce yapılan denetimlerde hayvansal atıkları çevreye saçan ve yeterli altyapısı bulunmayan ahır ve çiftliklerle ilgili gerekli cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Memur-Sen TOKİ yakınında bulunan bir tavuk çiftliği ile ilgili şikâyetler üzerine harekete geçen büyükşehir belediyesi ekipleri, yaptıkları incelemelerin sonucunda çiftliğin gerekli izinlere sahip olmadığını ve tesisin altyapısının yetersiz olduğunu tespit etti. Hazırlanan raporlar doğrultusunda çiftlik mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

Benzer çalışmalarını merkez ve ilçelerde sürdüren ekipler, Edremit ve Gevaş ilçeleri ile Erçek Mahallesi'nde de denetimler yaptı.

Edremit ilçesinde bulunan bir büyükbaş hayvan çiftliğini denetleyen ekipler, denetimler sırasında bu tesiste de ciddi eksikliklere rastladılar. Tesisin bütün olumsuzlukları rapor haline getirilerek, cezai işlem uygulanması için Edremit Belediyesine sunuldu.

Gevaş ilçe merkezinde çevre ve insan sağlığı açısından olumsuzluklar barındıran bir büyükbaş hayvan çiftliği ile ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bilgi verildi. Erçek'te ise sulak bir alan etrafında kümelenmiş 4 ayrı çiftliğin, hayvan atıklarını sulak alana gelişigüzel yaydığını tespit eden ekipler, olumsuzlukları rapor haline getirerek konu ile ilgili denetim ve ceza yetkisi bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürlüğüne sundular. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir