• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Umut Kervanı Siirt`te "kurban" çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu yılki kurban çalışmalarını geçtiğimiz günlerde  "Kurbanımız Umut Olsun" sloganıyla başlattı.

Umut Kervanının Siirt'teki yetkililerinden Mehmet Salih Evin, Kurban Bayramı dolayısıyla hayırseverlerin kesecekleri kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtılması noktasında kendilerine aracı olacaklarını duyurdu.

Her sene olduğu gibi bu sene de kurbanlıkları temin etmek için erkenden hazırlıklara başladıklarını belirten Evin, hayırseverlere ulaşmaya çalıştıklarını, kentin farklı yerlerine afiş ve brandalar asıp, radyo ve basın kuruluşları aracılığıyla duyurular yaptıklarını bildirdi.

Evin, "2017 yılı kurban faaliyetine başlamış bulunuyoruz. Bu yılki 'Kurbanımız Fakirlere Umut Olsun' sloganından anlaşılacağı üzere, çok önemli bir konu olduğu için üzerinde durmamız lazım. Malumunuz, bu sene kırmızı et fiyatları önceki yıllara nazaran çok pahalı. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar et alamıyorlar. Hatta orta halli vatandaşlar dahi et almakta zorluk çekiyorlar. Kurban Bayramı bizler için büyük bir fırsat, bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Hayırseverlerden ricamız, ellerinden geldiği kadar kampanyamıza destek versinler ki daha fazla muhtaç aileye ulaşabilelim." dedi.

Geçen sene 250 aileye kurban eti dağıttıklarını ifade eden Evin, "Geçen sene 250 aileye kurban eti dağıttık. Bu sene hedefimiz bu sayıyı ikiye katlamak. 500 aileye kurban eti ulaştırmayı planlıyoruz. Yani bir ton ete tekabül ediyor. İnşallah hayırlı bir sonuca ulaşırız. Kampanyamıza hayırseverlerden destek bekliyoruz. Siirtli hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz. Farklı şehirlerden olsun, yurt dışından olsun, Umut Kervanı olarak vekâletlerini almaya hazırız. Kurban kesimi için uygun ortam ve şartları yerine getirmiş bulunmaktayız. İnşallah yaptıkları hayır yerini bulacaktır." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir