• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Kaç bavul, bir Yemen eder?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy / DOĞRUHABER

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'deki kolera salgınında vaka sayısının yarım milyonu geçtiğini ve yaklaşık 2 bin kişinin kolera nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirmişti. DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Yemen'de geçen nisan sonunda başlayan kolera salgını bazı bölgelerde yavaşlayarak yayılmaya devam ederken yeni etkilenen bölgelerde ise hızla yayılıyor." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Yemen'deki kolera salgınında vaka sayısının 500 bini geçtiği vurgulandı. Yemen'deki kolera salgınının dünyada devam eden en büyük salgın olduğunun altı çizilen açıklamada, "Yemen'de her gün 5 bin yeni vaka tespit ediliyor." bilgisine yer verildi. Yemen`de bir trajedi yaşanıyor. Buna rağmen savaş da tüm şiddetiyle devam ediyor. Çocukların, kadınların, insanların koleradan ölmesi yetmiyor gibi bir de bombalamalar, çatışmalar devam ediyor. Hastalıklara çare olacak, açlığı giderecek bütün kaynaklar silahlara harcanıyor. Son yapılan açıklamalara göre savaş daha da kızışacak!

“FÜZELER HAZIR, SUUD`U FETHEDECEĞİZ!”

Fars Haber Ajansı'nda yayınlanan haberde, Husi güçlerinin sözcüsü General Aziz Raşid, ABD'yi Yemen'e karşı başlatılan savaşa destek vermekle suçladı ve "Saldırılara son vermezlerse Suudi şehirlerini fethedeceğiz" açıklamasını yaptı. Raşid, Husilerin Suudi Arabistan'ın petrol ve ekonomik merkezleri başta olmak üzere, "hayati" ve "hassas" yerleri hakkında bilgi topladığını belirtti. Husilerin elindeki Borkan füzelerini yenilediğini söyleyen Raşid, füzelerin artık Suudi Arabistan'daki "planlanmış bölgelere" ulaşabileceği bilgisini de ekledi. "Füzeler eskiden yakın mesafedeki hedefleri vurabiliyordu, şimdiyse yaptığımız değişikliklerle Suudi Arabistan'daki herhangi bir noktayı 100 kilometreye kadar vurabilirler" şeklinde konuştu. General, "Suudi Arabistan'da bir dizi stratejik hedef noktamız var, savaşı durdurmazlarsa bu noktalara saldıracağız ve ekonomik anlamda ciddi zarar görecekler'' şeklinde konuştu.

SUUD VELİAHTI 300 BAVULLA BODRUM'A TATİLE GELDİ

Diğer yandan da Suud veliaht prensi 300 bavulla Bodrum'a tatile gelmiş. Suudi Arabistan Kralı Abdullah`ın yeğeni olan 62 yaşındaki işadamı Prens El Velid Bin Tallal Bin Abdülaziz El Suud, eşi ve kızları ile birlikte tatil için Bodrum'da. 150 kişilik kafileyle! kraliyet ailesine ait özel uçakla Milas-Bodrum Havalimanı`na gelen Suud prensini Konsolosluk görevlileri karşıladı. 32 milyar dolarlık serveti ile dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan Suud prensi ve ailesi apron içinde kendilerini bekleyen VIP araçlara bindi. El Suud ve ailesi havalimanından ayrıldıktan sonra özel eşyaları kamyonlara taşındı. 50 kişilik ekip tarafından nakliye kamyonuna 300 bavul ve 30 bisiklet taşındığı öğrenildi. Prensin 1 uçak dolusu bavulunun ise daha önce geldiği öğrenildi. Hemen komşu ülkelerinde böyle bir insani kriz yaşanırken bu nasıl bir vurdumduymazlık? İnsan sormadan edemiyor; Bu bavullardan kaç tanesi Yemen`deki kolera salgınını önler? Kaç bavul açlıktan ölen çocukları kurtarır? Bir insan canı, kaç bavul eder!

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir