• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bingöl`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bingöl Valisi Ali Mantı ve bölge müdürleri, kurum amirleri ile Valilikte biraya gelerek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bingöl'e 19 yeni müjde ile geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Bingöl gönül bağı olan bir ilimiz. Afyonkarahisar ve Bingöl arasında bal kaymak kardeşliği var. Bal kaymak konusunda sanayi odalarımız, belediyelerimiz bir araya geldi hatta Bingöl'ü termal turizm merkezi yapmak istiyoruz. Bingöl'e gelince elimiz boş gelmiyoruz. Sizlere 19 tane müjde getirdik. Bu müjdeler 85 Milyon Türk lirası. Daha önce geldiğimizde 48 müjde vermiştim, 67 müjde, 224 milyon lira." diye belirtti.

Bakan Eroğlu, Her şey millet için düsturuyla ormanlık alanlarda gelir getirici ceviz, badem gibi vatandaşın toplayıp satabileceği ürünleri dikeceklerini belirterek,  "Ormanlık alanlardaki teröristler temizlenecek. Burada hainlere geçit vermeyeceğiz. Dolayısıyla burada teröre geçit yok. Teröristler burada barınamayacak. Bunlar hain, alçak. Biz bin yıldır kardeşiz, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tek bir milletiz. Hepimiz aynı bayrağın altında gölgeleniyoruz. Hedef müreffeh, huzurlu bir Bingöl." ifadelerini kullandı.

Bingöl'de 2 büyük içme suyu projesini tamamlayacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu,  "9 baraj ve göleti, 13 sulama tesisi, 113 taşkın koruma, 7'si HES olmak üzere 144 tesisi açmış olacağız. 2 bal ormanı kurulacak. Murat havzası kalkınma projesini 2019 yılının sonuna kadar bitireceğiz. Bugün orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı yapacağız. Gelen vatandaşlara ağaç fidanı dağıtılacak. Bingöl'ü uçurmamız lazım. İklimi müsait, muhteşem güzellikler var." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen törende, 64 milyon maliyetli 8 tesisin temelini attı, orman köylülerine gelir getirici tür sertifikası dağıtımında bulundu.

Gerçekleşen törene Vali Ali Mantı, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir