• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
BTK bir telsizin toplatılmasına karar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Resmi Gazete'ni bugünkü sayısında yayımlanan kararına göre,  güvensiz olduğu tespit edilen Heider marka Pro5 model alçak güçlü telsiz cihazının piyasaya arzının yasaklanmasına ve piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

Kararda, BTK tarafından yapılan denetimlerde, Heider marka Pro5 model Alçak Güçlü Telsiz (PMR 446) cihazının, "4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun", "5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu" ile "Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının Piyasa Gözetimi ve Denetimine Dair Yönetmelik" kapsamında güvensiz olduğu tespit edildiği belirtildi.

Buna göre, güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünün piyasaya arzı yasaklandığı, piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

Bilgileri yer alan ürünü satın almış tüketicilerin bu ürünün kullanımına son vermesi, cihazın ithalatçısı olan ve Necatibey Cad. No: 61 Karaköy Beyoğlu/İstanbul adresinde faaliyet gösteren Metem Teknoloji San. ve Tic. Ltd. Şti. ile irtibata geçerek bedeli karşılığında iade etmesi gerektiği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir