• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
`Ekmeğimizi Kaybetmek İstemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - TPAO`da çalışan özel güvenlikçiler TPAO`ya yeni alınacak güvenlikçilerle birlikte kuraya dahil edilmelerine tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak Gülistan Caddesi İnsan hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasını özel güvenlikçiler adına Hasan Yıldırım okudu. Basın açıklamasına özel güvenlikçilerden oluşan kalabalık bir kitle katıldı.

TPAO`da 5 yıldır çalışan 185 özel güvenlik personeli olarak bugün burada ellerinde mezru ve basküllerle çıktıklarını belirten Yıldırım, "Suçumuz sadece bu yörenin çocuğu olmak ve Batmanlı olarak özel güvenlik personeli işinde çalışmaktır. Bugün ne yazık ki karşınıza yakın zamanda işsiz gençler olarak çıkacağız" dedi.

Bizlere Haksızlık Yapılıyor
Yıldırım, Batman`ın mevcut işsizlik oranı ve iktisadi durumunun ortada olduğunu ve Batman şartlarında yeni bir işe girmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

Yaklaşık 2 aydır Batman`ın, TPAO Bölge Müdürlüğü`nde işe yeni alınacak 275 güvenlik personeli ve şu an çalışan 185 kişiyi konuştuğu dile getirilen açıklamada şöyle denildi: "Yeni alınacak arkadaşlar ile birlikte mevcutların da işten çıkarılıp hep birlikte kuraya tabi tutulması hepimizi ürküttüğü gibi psikolojimizi de bozmuştur. Bizim eleştirdiğimiz nokta mevcutların şu anki güvenlik yasası kriterlerini taşımasına rağmen ortaya atılan iddialara karşı bizler de ne yazık ki haksız yere yakılanlarız."

Kurayla işe alınmasına karşı olmadıklarına dikkat çekilen güvenlikçiler, "Ancak yeni alınacak personelin kuraya tabi tutulmasını istiyoruz. Eğer bizler de yeni alımlarla birlikte kuraya tabi tutulursak şansımız yüzde bir bile olmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bize Sahip Çıkın
Açıklamada, Batman Basınının bu sorun üzerine çok duyarlı yaklaşarak kendilerine sahip çıktığını kaydeden Yıldırım, "İktidar vekilini basın toplantısında zorlayan gazeteciler oldu hepsine teşekkür ediyoruz. Ama ne yazık ki Batman basını dışında bizlere sahip çıkan olmadı. TPAO ve iktidar partisi bu soruna çözüm bulamadı" şeklinde tepki gösterdi.
 

Mehmet Şimşek ve Ziver Özdemir`in Bizlere Sahip Çıksın
Batman için büyük katkılar sunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milletvekili Ziver Özdemir`in yanlarında olmasının kendileri için umut verici olduğu ifade edilen açıklamada, "Tek umudumuz Şimşek ve Özdemir`dir. Hepimiz biliyoruz ki, bu işin üzerinde durulursa bu sorun çözülecektir. Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek ve Ziver Özdemir`in bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz" denildi.

 

Ekmeğimizin Derdine Düşmüşüz
İşe güvenerek borçlanarak ev alan, kredi çeken ve evlenen arkadaşları olduğunu belirten Yıldırım, şimdi işten çıkarıldıklarında ne yapacaklarını sordu.

Burada siyasal açıklama yapmadıklarını sadece ekmeklerinin derdine düştüklerini vurgulayan Yıldırım, mağdur olduklarını ve sayılarının 185 gibi gözükse de ailelerle birlikte mağdurların sayısının bini bulduğunu kaydetti.
Açıklamanın sonunda tüm Batman`a seslenen özel güvenlikçiler, "Lütfen bizlere sahip çıkın Bizler burada ekmek açıklaması yapıyoruz. Var olan ekmeğimize dokunmayın" dedi.

Masum Günaydın - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir