• DOLAR 32.497
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2489.12
  • ...
Şimdi de Telafer`i Yıkacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ – Doğruhaber

Halep, Musul, Rakka… İslam beldelerini çeşitli bahanelerle vuran, yıkan Amerika ve yandaşlarının şimdiki hedefinde Telafer var. DEAŞ`ı bahane ederek Telafer`de dün sabah itibariyle hava saldırılarına başlayan şer güçlerin burada büyük bir katliama daha imza atacağından korkuluyor. Nitekim daha önce Halep, Rakka ve Musul`da gerçekleştirilen saldırılar sonrasında binlerce insan katledilmiş, yüzbinlerce insan yerinden edilmiş ve havadan-karadan saldırılar sonucunda da şehirler viran edilmişti.  

F-16`LARLA 13 BOMBARDIMAN
Irak Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli Tuğgeneral Şemseddin Muhammed Anberi, yaptığı açıklamada Amerika ve yandaşlarına ait F-16'ların, gece saatlerinde Telafer kent merkezi ve çevre bölgelerindeki hedeflere 13 saldırı düzenlediğini ifade etti. Anberi, Irak ordusuna bağlı topçu birliklerinin de DEAŞ'a ait hedefleri vurarak, Amerika saldırılarına destek olduğunu belirtti. DEAŞ, Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i 16 Haziran 2014'te ele geçirmişti.

IRAK ORTAK OPERASYONLAR KOMUTANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Telafer'e Amerika ve yandaşları tarafından hava saldırısı düzenlendiğini ancak "büyük Telafer operasyonu" için Başbakan Haydar el-İbadi'den talimat beklendiğini duyurdu. Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonu henüz başlamadı. Büyük operasyon için Başbakan Haydar el-İbadi'den gelecek talimatı bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

MUSUL`DA EN AZ 4 BİN SİVİL KATLEDİLMİŞTİ
Irak İnsan Hakları Gözlemevi, geçen yıl 17 Ekim'de başlayan Musul operasyonunda 2017 Mart ayına kadar 3.846 sivilin öldüğünü, 10 binden fazla evin yıkıldığını açıklamıştı. Merkezi Bağdat'ta bulunan Irak İnsan Hakları Gözlemevi yetkililerinin Musul'dan kaçan kişilerle görüşerek hazırladığı rapora göre, IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerdeki çatışmalar ve sivil yerleşim yerlerinin bombardımanlardan etkilenmesi nedeniyle on binlerce kişi evini terk etti.

'ÇOK SAYIDA SİVİLİN CESEDİ ENKAZ ALTINDA'
Musul'dan kaçanların görüşüne de yer verilen raporda, çok sayıda sivilin cesedinin enkaz altında olduğu belirtildi. Bir Musul sakini, "Bizim yaşadığımız bölgede sadece birkaç IŞİD'li vardı. Buna rağmen, kime ait olduğunu bilmediğimiz uçaklar, yerleşim bölgelerini bombaladı. Bu sırada üzerimize yıkılan evde 5 aile yaşıyorduk" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir