• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Gaziantep`te tutuklanan gazeteciler tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir işadamının gizlilik kararı bulunan ifadesini yayınladıkları gerekçesiyle 13 gün önce tutuklanan 2 yerel gazeteci tahliye edildi.

FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklu bulunan bir inşaat firması sahibinin savcılıktaki sorgusunda örgüte ilişkin itiraflarda bulundu. İşadamının tutuklandığı dosyaya mahkeme tarafından gizlilik kararı getirildi. Bazı yerel gazeteler ile internet siteleri de tutuklanan işadamının gizlilik kararı bulunan dava dosyasındaki ifadelerini yayımlamıştı.

Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı gizliliği ihlal ettikleri gerekçesiyle 4 gazeteci hakkında gözaltı kararı vererek, gazetecilerden 3'ü evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, kent dışında olan bir gazeteci de kente giriş yaptığında gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizliliği ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 gazeteciden 2'si serbest bırakılırken, yerel gazete muhabiri Murat Güreş ile yerel internet sitesi çalışanı Furkan Gökşen aynı gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Yaklaşık 13 gündür tutuklu gazetecilerin avukatı Önder Alkurt, bugün Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti de suçun vasfı, mahiyeti ve delillerin toplanmış olmasını öngörerek Murat Güreş ile Furkan Gökşen'in tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

ByLock kullandığı iddia edilen bir kişi tutuklandı

Öte yandan, Gaziantep'te FETÖ üyesi olduğu ve şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir şüpheli tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, şifreli haberleşme sistemi ByLock kullandığı tespit ediği belirtilen, hakkında daha önce yakalama kararı bulunan bir şüphelinin yakalandığı ve çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince de tutuklandığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir