• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Hafriyat alanı dışında hafriyat dökenlere ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını belirlenen alan dışına bıraktığı tespit edilenlere idari para cezası kesileceği duyuruldu.

Batman'da yol, inşaat ve alt yapı çalışmaları faaliyetlerinden kaynaklanan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının yoğun olduğu belirtilen Valilik açıklamasında, "Batman genelinde Batman Belediye Başkanlığınca ve Batman İl Özel İdare Genel Sekreterliğince belirlenmiş 2 adet atık depolama alanı bulunmakta olup oluşan atıkların belirlenen alanların dışına dökülmesi yasaktır. Mücavir alan sınırları içerisinde Batman Belediyesi'ne ait Hasankeyf yolu üzeri Akça (Tilmiz) Köyü mevkiinde, mücavir alan sınırları dışında ise İl Özel İdaresine ait Bismil yolu üzeri Batman Çayı mevkiinde bahsi geçen atıkların depolanması için alanlar oluşturulmuştur." denildi.

Açıklamanın devamında,  "Atıklarını İl Özel İdaresi ve Batman Belediyesi'nin belirlediği alanların dışına boşaltanlara/bırakanlar 24 bin Türk Lirası, ithal edenlere 60 bin Türk Lirası idarî para cezası verilir. Mücavir alan sınırları içinde ve dışında İl Müdürlüğümüz ve ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılan denetimler sonucunda korsan atıkları boşalttığı tespit edilenler ile ilgili olarak 2017 yılında 50 bin 975 TL, bahsi geçen ihlalin kurum, kuruluş ve işletmeler tarafından yapıldığının tespiti halinde ise 152 bin 925 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce yapılan rutin denetimlerle hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarını belirlenen alanlar dışında gelişigüzel boşaltanlara 139 bin 503 TL idari para cezası kesilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Yapılan denetimlerde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını belirlenen alan dışına bıraktığı tespit edilenlere Çevre Kanunu kapsamında idari para cezası uygulamasının devam edileceği belirtildi. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir