• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Estonya Başbakanı Şahin`i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Estonya Başbakanı Juri Ratas, bir takım ziyaretlerde bulunmak için geldiği Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesine gelen Ratas, Şahin tarafından karşılandı. Belediye şeref defterini imzalayan Ratas, daha sonra makamda Şahin ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'te bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Ratas, "En son Türkiye'ye gelişim 90'lı yılların ortasına denk geliyor. Yani 20 yılı geçmiş. İlk olarak şunu ifade edebilirim. Estonya ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler var. Yerel yönetimlerde de iyi ilişkiler içinde olduğumuzu ifade edebilirim." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de Ratas'ı Gaziantep'te ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti.

Gaziantep'in ekonomik ve sosyal yapısı ile ilgili Ratas'a bilgiler veren Şahin, Gaziantep'in Türkiye'nin 6'ıncı büyük şehri olduğunu, 170 ülkeye ihracat yaptığını ve ihracatta 5'inci büyük şehir konumunda olduğunu belirtti.

Roma, Hitit, Selçuklu, Osmanlı gibi devletlere ev sahipliği yaptığını, antik kent olması dolayısıyla bugün dünyanın en büyük mozaik kenti konumunda olan Gaziantep'in özelliklerinden bahseden Şahin, aynı zamanda Gaziantep'in kültür ve sanat kenti olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in dünyanın yaşadığı en büyük göç hareketinin bölgedeki merkezi bir konumu durumunda olduğunu vurgulayan Şahin, "Türkiye'deki 3 milyon Suriyeli mültecinin 400 binine ev sahipliği yapan bir kentiz. Bugün burada olmanız yerinde olayları görmeniz ve ileride uygulanabilecek bir yol haritası çizmemiz adına çok önemli. Sorunlara daha hızlı çözüm bulmamız adına daha ümitli olmamızı, bugün buraya gelmeniz sizin bu işe ne kadar kıymet ve değer verdiğinizin bir göstergesidir. Günün sonunda hem yaptıklarımız hem de yapmamız gerekenlerle ilgili yeni bir yol haritasını başlatmış olacağız." diye konuştu.

Şahin daha sonra basına kapalı olarak Ratas'a Gaziantep ve mülteciler ile ilgili bir sunum yaptı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir