• DOLAR 32.511
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2478.012
  • ...
Yerli Tramvay ‘İpekböceği` Görücüye Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin sertifikasyonu tamamlanmış yerli tramvayı olan `İpekböceği` görücüye çıktı. Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı`nda sergilenen İpekböceği ziyaretçilerin beğenisini topladı.

İstanbul Fuar Merkezi`nde düzenlenen Eurasia Rail 2. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı sektör temsilcilerini bir araya getrdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Durmazlar ve Siemens işbirliğiyle üretilen İpekböceği tramvayında raylı sistemlere yönelik elektrik motoru ve teknolojik aksamları kullanılıyor. İpekböceği hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Durmazlar Proje Direktörü olan Taha Aydın çalışmlarına 2,5 yıl önce başladıklarını söyledi. Bursa`nın İpekyolu üzerinde yer alması dolayısıyla araca `İpekböceği` ismi verdiklerini aktaran Aydın, "Aracın ön yüzünü ipekböceğini andıran tarzıyla belirledik. Türkiye`de ilk üretilen ve Bursa`nın da karakterini yansıtan bu projeyi uluslar arası fuarda görücüye çıkarttık." dedi.

Aracın Bursa`da üretildiğini ancak tüm Türkiye`ye hitap edecek şekilde tasarlandığını aktaran Aydın şöyle devam etti: "Uluslararası hedefler gözetilerek ona göre standartlarda tasarlandı. Yürür aksamı uluslararası testlerden geçerek onay aldı. Gövdesi yani aracın komplesini yürüterek fonksiyon testlerinin ardından uluslararası onay belgesini alacağız. Yüzde 100 Türk mühendisliği tasarımıdır. Şuan işin başındayız ve rakiplerimize göre yüzde 30 daha ucuz üretiyoruz. Kaliteyi daha ucuza sunuyoruz. Bu aracın istikbali parlak olacaktır."

Fuarda sektöre hitap eden yerli ve yabancı çok sayıda sektör temsilci de ürünlerini tanıttı. Hızlı tren, tramvay, alt yapı, ışıklandırma ve teknik malzeme üretcilerinin yer aldığı fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir