• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
ABD`de sular durulmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de ırkçılık eylemleri gün geçtikçe daha da şiddetleniyor, gün geçtikçe daha da geniş alana yayılıyor. Virginia eylaetinde başlayan eylemler dün Chicago, Seattle, New York'a sıçrarken Minnesota ve Kuzey Karolina'da çıkan olaylardan sonra, ırkçı dalga'nın orada da patlak vereceği düşünülüyor.

KONFEDERASYON ANITI YIKILDI
Virginia'da olayların başlamasına sebep olan Konfederasyon Ordusunun komutanı olan General Robert E. Lee'nin heykelinin kaldırılması planıydı. Heykel kaldırılamamış, ancak devamında bu yaşananlar patlak vermişti.

Şimdi aynı olay Kuzey Karolina eyaletinde yaşandı, ancak bir farkla; Irkçı gösterilere tepki olarak eylem düzenleyen anti-faşist göstericiler Durham kentindeki Konfederasyon Ordu Komutanı'nın heykelini yıktı.

ANTİ-FAŞİT GRUBUN TAHRİKKAR EYLEMİ
Göstericiler Durham'daki anıtın etrafında toplandı, sloganlar atarak heykel halatlarla bağlandı. Halatlara asılan grup heykeli devirmeyi başardı. Yere düşen heykel kaidesidnen ayrılarak kırıldı. Heykelin yere düşmesiyle zafer sevinci yaşayan göstericiler heykele saldırıp tekmelemeye başladı. O anlar amatör kameralara yansıdı.

RUMP'A TATSIZ KARŞILAMA
Olayların bir diğer adresi de New York sokakları oldu. New York'da ırkçılık karşıtı eylemlerin devam ettiği sırada Trump eyaleti ziyarete geldi.

Ellerinde "Trump hoşgelmedin" yazılı afişlerle slogan atan grup Trump'ı karşıladı. Trump Tower'ın önünde toplanan bir grup' da "ırkçı Trump-Faşist Trump" sloganları ile gösteri düzenledi.

Trump'ın New York'da bulunduğu sırada bölgede polisler güvenlik önlemlerini artırdı. Trump'ın geçiş yapacağı yollar trafiğe kapatılırken, Trump Towers ve beraberine bulunan caddelerin önüne bariyerler yerleştirildi.

New York'da az sayıda gösterici de Trump'a destek vermek için alana geldi. Ellerinde Bayrak ve Trump yanlısı afişlerle gelen göstericiler ile karşıt grup arasında, bölümü ayıran bariyerler ve yoğun güvenlik önlemleri sebebiyle bir olay yaşanmadı.

MİNNESOTA'DA ANTİ-FAŞİST YÜRÜYÜŞ
Eylemlerin bir diğer adresi de Minnesota eyaletiydi. Minneapolis kentinde bir araya gelen grup, ırkçılık ve Trump karşıtı sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi. "Minnesota üstünlüğüne karşı" pankartlarının taşındığı yürüyüşte bir problem yaşanmazken, göstericiler yrüyüşün ardındanı olaysız biçimde dağıldı.

TRUMP'DAN YENİ AÇIKLAMA
Irkçı kelimesini kullanmadan ve ırkçı grupları kınamadan topyekün bir açıklama gerçekleştirdiği için eleştirilerin hedefi olan ABD Başkanı Donald Trump ikinci bir açıklama yaptı. Başkan'ın Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada Charlottesville kentindeki şiddet olaylarını kınarken ırkçı ve aşırı sağcı gruplardan , "Ku Klux Klan, beyazların üstünlüğünü savunanlar ve diğer nefret grupları Amerikalıların değer verdiği her şeye ters" dedi.

TRUMP'A BÜYÜK ŞOK
Trump'a bir darbede danışmanlarından geldi. ABD Başkanı Donald Trump'a danışmanlık yapan Amerikalı teknoloji devi Intel ve spor ürünleri şirketi Under Armour'ın icra kurulu başkanları, Trump'a iş dünyası hakkında fikir verebilmek için kurulan"Amerika Sanayi Konseyi"nden ayrıldıklarını açıkladı.

Krzanich, yaptığı yazılı açıklamada, "Kutuplaşmış siyasi iklimin, Amerikan sanayisindeki zayıflama da dahil olmak üzere önemli meselelere zarar verdiğine dikkati çekmek için istifa ettim." ifadesini kullandı. Krazich ayrıca Twitter'dan da "eşitlik için onlarlayım" paylaşımı yaptı.

Plank ise Twitter'dan, "Under Armour yaratıcılık ve sporla ilgileniyor, siyasetle değil. Konseyde bulunma fırsatından ötürü müteşekkirim ancak geri çekilme kararı aldım." paylaşımında bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir