• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Dağcılar bir ilke imza attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari il temsilciliğinin 2017 yılı programında olan Kisara (Kurt) Dağı'na ilk defa zirve yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan Kisara Dağı tırmanışına, Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç'un rahatsızlığı nedeniyle kaya tırmanış deneyimi olan Yüksel Işık ve Emin Noyan'dan oluşan ekip hazırlanıp, faaliyeti gerçekleştirmek amacıyla 11 Ağustos Cuma günü Depin Vadisi'nde harekete geçti.

Depin Vadisi'nden hareket eden iki dağcı, Kan Gölü civarında geceleyip, sabah erken saatlerde yola çıkarak dağın eteklerine vardı.

Böylece dağcılar, yaklaşık 400 metresi kaya olan parkurda teknik malzeme kullanarak ilk defa zirveye ulaşmayı başarmış oldular.

Zorlu tırmanışı gerçekleştiren dağcılar, zirveye defter bıraktıklarını ve şimdiye kadar yapmış oldukları tırmanışların en zor olanını gerçekleştirdiklerini dile getirdiler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, "Bu zorlu tırmanışı benim adıma gerçekleştiren yürekli iki dağcı arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Rahatsızlığım nedeniyle gidemediğim Kisara Dağı'na 16 Ağustos 2017 tarihinde Gürcistan ülkesinde bulunan Kazbek Dağı'na yapacağım faaliyetten hemen sonra çıkmayı düşünüyorum. Hakkari dağcıları olarak hedefimiz, bölgemizde bulunan tüm dağlara zirve defteri bırakmak ve dağcı arkadaşlara tanıtmaktır." dedi.

Seyran Yaylası ile Ağaçdibi (Kehe) Yaylası arasında kalan dağın şimdiye kadar zirvesine ulaşılmadığı biliniyor. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir