• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
"Yükseköğretimde büyük bir atılım gerçekleştirildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlığın Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen, 2023 Vizyonu Doğrultusunda Türkiye'nin Yetişmiş İnsan Gücü Ülke-Bölge Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Çalışmaları ve Değerlendirme Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Amaçlarının nitelikli, alanında uzman insanlara sahip olmak olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, doğru kararları, doğru bilgilerin üzerine inşa edileceği gerçeğinden hareketle, doğru bilgiyi alacak, üretecek ve onu ülke yararına dönüştürecek insana ihtiyacımız duyduklarını belirtti.

Yılmaz, "Yeni neslin oluşmasındaki anahtar rol, nitelikli eğitim personeline düşüyor. Nitelikli insan kaynağı ve nitelikli bilgi ihtiyacımızın artışına paralel olarak, her geçen gün gençlerimizi daha donanımlı yetiştirmenin önemi artmaktadır. Yakın tarihe bakıldığında bölgesel ve uluslararası güç olma yolunda başarılı olmuş ulusların başarısında en büyük pay, eğitime yaptıkları yatırımlara ve bu alanda yürüttükleri akılcı politikalara bağlıdır. Biz Türkiye olarak, milli gelirimizin yüzde 5,8'ini eğitime ayırıyoruz. OECD ülkelerinin eğitime ayırdığı pay yüzde 5,2. OECD ülkelerinden daha fazla payı eğitime harcıyoruz." diye konuştu.

"Ülkemizde eğitimin her kademesinde olduğu gibi, yükseköğretimde de gerçekten büyük bir atılım gerçekleştirildi." diyen Yılmaz,  Ülkemizin uluslararası toplum içinden hak ettiği yeri alması için üniversitelerimize büyük görevler düştüğünün farkındayız. 2002'den bugüne üniversitelerimiz gerek nicelik, gerekse nitelik olarak çok büyük ilerlemeler kaydetti. Gerçekten yatay büyümeyi sağladık, bundan sonra dikey büyümeye yoğunlaşıyoruz. Bunun için de yeni kanun çıkararak, Yükseköğretim Kurulunun görevleri arasına ihtisaslaşma getirildi ve çeşitli bazı yenilikler yapıldı." ifadelerini kullandı.

Toplantı 18 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir